Turi tik vieną prašymą

Vilnietis Saulius į Delfi redakciją kreipėsi dar rugpjūčio viduryje – tąsyk jis išsamiai nupasakojo jį neraminančią situaciją. Saulius teigė, kad Veisiejų gatvės būklė kasdien darosi vis blogesnė.

„Jau nebežinau kur kreiptis. Kreipiausi visur, bet rezultatų – jokių. Kasdien gatve pravažiuoja šimtai automobilių, o bet tačiau Vilniaus m. savivaldybei Veisiejų gatvė nematoma“, – dėstė susirūpinęs vyras.

Vilnietis pridūrė, kad važiuojant Veisiejų gatve eismas sulėtėja kone iki 10 km/val. greičio, neramu ir dėl pačių transporto priemonių – kad tik kokia dalis nenulėktų nuo tokio kratymo. Vyras tikina į savivaldybę kreipęsis ir dėl gatvės greideriavimo, tačiau net ir šios, vienintelės situaciją bent kiek pagerinančios, paslaugos reikia palaukti.

Po kurio laiko, jau nulijus pirmiems stipriems rudens lietums, Saulius dar kartą kreipėsi į Delfi. Savo laišką su pagalbos šauksmu vyras iliustravo nuotraukomis, kuriose matyti giliose balose paskendusi gatvė.

Veisiejų gatvė
Veisiejų gatvė

Prie redakcijai skirto laiško vilnietis prisegė ir savo susirašinėjimą su Vilniaus miesto savivaldybe. Laiškuose vilnietis deklaruoja vieną vienintelį prašymą – kad kelias būtų greideriuojamas bent kartą per savaitę. Nebesitverdamas esama situacija pridėjo: „Eisiu iki Briuselio, kiek galima...“

Atsakomybė krenta savivaldybei

Delfi taip pat susisiekė su Vilniaus miesto savivaldybe. Paklausus, ar iš gyventojų yra sulaukiama skundų dėl Veisiejų gatvės, savivaldybė patikino: skundų tikrai sulaukia, ypač – po stipresnio lietaus.

Kalbėdamas apie Veisiejų gatvę, Ernestas Šlepetis, Vilniaus miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriaus Eksploatacijos poskyrio vyresnysis specialistas, priminė Vietinės reikšmės kelių sąrašą, kuriam priklauso ir aptariama Veisiejų gatvė.

Vietinės reikšmės keliai yra tie keliai, kurie naudojami vietiniam susisiekimui, jie sujungia rajoninius kelius, gyvenamąsias vietoves, taip pat tai gatvės gyvenamosiose vietovėse ir kiti keliai, nepriskirti valstybinės reikšmės keliams.

Savivaldybė prižiūri ir taiso jos teritorijoje esančias tik vietinės reikšmės gatves. Vadinasi, už Veisiejų gatvės priežiūrą yra atsakinga Vilniaus miesto savivaldybė.

Veisiejų gatvė

Atsakomybės atsakomybėmis, tačiau kodėl vilniečiams taip prailgsta laukti Veisiejų gatvės greideriavimo?

Kaip teigia E. Šlepetis, grunto ir žvyro gatvių dangas pagal Vilniaus miesto gatvių ir kiemų dangos remonto bei priežiūros sutaris yra pavesta stebėti rangovams ir vykdyti lyginimo darbus. Tačiau, kaip sako savivaldybės atstovas, Vilniaus miesto savivaldybėje gatvių kelių dangų įrengimo poreikis yra didelis, todėl šių gatvių projektavimo ir įrengimo darbai vykdomi gatves reitinguojant.

Savivaldybės atstovas patikina, kad greideriavimo darbai yra vykdomi atsižvelgiant į gyventojų prašymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)