Aktyvaus laisvalaikio ir sporto erdvė iškils Paberžės seniūnijos Glitiškių kaime. Čia įgyvendinus sporto aikštyno įrengimo projektą, gyvenvietės bendruomenė turės krepšinio aikštelę, universalią sporto aikštelę, skirtą lauko tenisui ir tinkliniui bei galės aktyviai žaisti badmintoną, šiam žaidimui specialiai įrengtoje zonoje. Suras veiklos ir mažieji Glitiškių kaimo gyventojai – jiems bus įrengta vaikų žaidimo aikštelė. Projekto rangos sutartis pasirašyta 2018 m. Darbai pradėti jau š. m. kovą ir planuojama užbaigti š. m. rugpjūtį. Projektas finansuojamas Europos sąjungos ir Savivaldybės lėšomis. Bendra vertė siekia apie 250 tūkst. Eur.

Paberžės seniūnijos gyventojai taip pat galės džiaugtis dar vienu sporto aikštynu, kuris bus įrengtas prie Paberžės „Verdenės“ gimnazijos. Šiuo metu yra pasirašyta darbų sutartis, projektui planuojama skirti pusė mln. Eur.

Gera žinia ir Lavoriškių kaimo bendruomenei – atnaujintame sporto aikštyne prie Stepono Batoro gimnazijos bus įrengta krepšinio aikštelė, futbolo aikštelė, ilgų ir trumpų nuotolių bėgimo takai, šuolio į tolį sektorius bei pėsčiųjų takai. Sporto aikštyno teritorija taip pat bus aptverta. Sporto aikštyno įrengimui planuojama skirti 230 tūkst. Eur.

Vertingos Savivaldybės investicijos į gyventojų fizinio aktyvumo skatinimą pasieks ir Medininkų bei Mickūnų gyventojus. Sporto aikštelės įrengimui Medininkų kaime (šiuo metu jau pasirašyta darbų sutartis) iš Europos Sąjungos ir Savivaldybės lėšų skirta 124,54 tūkst. Eur. Mickūnų miestelio sporto aikštyno įrengimo projektas kainuos apie 400 tūkst. Eur. Šiuo metu yra parengtas techninis projektas, darbai bus vykdomai jau šiais metais. Abi sportui skirtos erdvės bus įrengtos šių gyvenviečių gimnazijų teritorijose.

Dar vienas sporto aikštynas, kuriuo galės džiaugtis ne tik gimnazijos bendruomenė, bet ir gyventojai, bus įrengtas Marijampolio kaime prie Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos. Šiuo metu projekto įgyvendinimui skirta 465 tūkst. Eur bei pasirašyta darbų sutartis.

Rekonstruotu sporto aikštynu prie Pagirių gimnazijos, kurio atnaujinimo darbai baigti praeitais metais, jau džiaugiasi Pagirių gimnazijos ir vietos bendruomenės. Gimnazijos mokiniai kūno kultūros pamokų metu futbolą žaidžia natūralioje vejos futbolo aikštelėje, be to, dar turi krepšinio, universalią tinklinio, teniso bei badmintono aikšteles. Rekonstruotame stadione taip pat įrengti nauji bėgimo takai, lauko treniruokliai ir vaikų žaidimų kompleksas. Projektui skirta 300 tūkst. Eur.

Atnaujintomis sporto aikštelėmis ir aikštynais, per pastaruosius 4-ius metus taip pat džiaugiasi Nemenčinės miesto gyventojai, Vilniaus rajono Bezdonių Julijaus Slovackio ir Zujūnų gimnazijos, Marijampolio seniūnijos Rakonių pagrindinė mokykla, Skaidiškių bendruomenė. Atidaryta Vilniaus rajono sporto mokyklos biatlono šaudykla, šalia dviejų Nemenčinės Konstanto Parčevskio ir Nemenčinės Gedimino gimnazijų atidarytas rekonstruotas sporto aikštynas.

Verta paminėti ir šalia Vilniaus rajono Kalvelių Aušros ir Stanislavo Moniuškos gimnazijų įrengtą modernų daugiafunkcį sporto aikštyną ir prie jo sutvarkytą aplinką. Didelė investiciją į sporto plėtrą buvo ir Rudaminoje, kuomet šalia Rudaminos Ferdinando Ruščico gimnazijos buvo rekonstruotas stadionas.