Šį šeštadienį prasidėjo pirmasis Lietuvoje žiemos pramogų ir muzikos festivalis „Pūga“. Visi, kurie moka ir mėgsta slidinėti, ir tie, kurie niekada gyvenime nėra to darę, šiandien renkasi į mini Alpes Lietuvos sostinėje!

DELFI žiemos pramogų ir muzikos festivalis „Pūga“ Liepkalnyje yra unikali galimybė leistis nuo kalno su vėjeliu ir garsiai skambančia mėgstamiausių atlikėjų muzika, net jei pirmą kartą stovi ant slidžių.

Šeima ant slidžių stojasi nuo trejų metų

Jau nuo pačio ryto festivalyje renkasi svečiai, daugiausiai – šeimos. Aplink renginyje pasirodžiusius Vitaliją ir Liną sniegą trypia trys mažamečiai vaikai. Vitalija prisipažįsta, kad dar šią naktį grįžo iš Zakopanės kalnų Lenkijoje. Penkių asmenų šeima kartu keliauja visur – jie mėgsta ne tik po palmėmis pagulėti, bet ir nuo snieguotų kalnų paslidinėti.

„Sūnui trys metai, šiemet jį pirmą kartą pastatėme ant slidžių, bet dar sunku mums buvo. Dukra irgi nuo trejų ant slidžių stovi, o šiemet taip gerai išmoko, kad Liepkalnyje slidinėja greičiau už mane“, – šypsosi Vitalija.


Jos vyras Linas prideda, kad apie „Pūgos“ festivalį sužinojo atsitiktinai – dar vakar, važiuodami iš Zakopanės, jie pastebėjo skelbimą apie renginį feisbuke. Juos sudomino čia vykstančios vaikų slidinėjimo varžybos, kuriose jėgas išbandys jų dukra Daniela.

Vitalija tikisi renginyje pasisemti daug gerų emocijų. „Į varžybas dažniausiai įsitraukia entuziastai, kurie palaiko labai gerą nuotaiką. Smagu, kad galime čia būti su vaikais. Kadangi pas mus nemažai jų yra, tai ne visur gali įeiti. Renginio programoje matėme gerų muzikantų, bet dar nežinome, ar iki vakaro čia išbūsime“, – nusijuokia Vitalija.

Tuo metu renginyje pasirodęs Egidijus – susikaupęs, mat jo sūnus taip pat išbandys jėgas slidinėjimo varžybose. „Nuolat čia čiuožinėjam, todėl atvykome ir šį kartą. Berniukui labai patinka slidinėti“, – teigia Egidijus.

Festivaliai gali vykti ir žiemą

Vienas iš renginio idėjos sumanytojų DELFI pardavimų skyriaus vadovas Jonas Gilys sako, kad tiesiog negalima nepasinaudoti čia pat, Lietuvos sostinėje, esančiomis mini Alpėmis. Anot jo, ne visos didžiosios Europos sostinės gali pasigirti slidinėjimo trasomis miesto centre, o mes turime Liepkalnį.

„Todėl čia ir nusprendėme surengti pirmąjį Lietuvoje žiemos pramogų ir muzikos festivalį „Pūga“. Naujienų portalas DELFI jau kelerius metus siūlo vis įdomesnių, išskirtinių renginių ir projektų, pavyzdžiui, „Geriausia ever pamokų diena“, „Giminių festivalis“, „Misija Laplandija“. Jie jau tampa tradiciniais.

Tačiau pastebėjome, kad visa Lietuva koncentruojasi į pramogas vasaros metu, nors vasaros turime tik tris mėnesius, per kuriuos įvyksta gal 20 festivalių, o gražias ir snieguotas žiemas pamirštame. Tad „Pūga“ yra proga ne tik smagiai praleisti laiką su draugais ir artimaisiais, pasiklausyti mėgstamų atlikėjų muzikos, bet ir prisiminti, kad žiemą pramogos taip pat gali būti labai smagios“, – sako J. Gilys.

Šeštadienį visus slidinėtojus Liepkalnyje džiugina visos slidinėjimo trasos, vaikų slidinėjimo varžybos, profesionalių slidininkų ir snieglentininkų pasirodymai, ledo skulptūrų parkas, o norintys pašėlti turi galimybę tai padaryti su žinomiausiais lietuvių muzikos atlikėjais bei didžėjais vakare: Sauliumi Prūsaičiu, Lilu ir Innomine, Vidu Bareikiu, „Vilniaus Energija“, Leonu Somovu, DJ Mamania ir kitais.

Visą festivalio programą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)