Prie šalia Pilaitės prospekto naujai statomo prekybos centro vystoma infrastruktūra ir įrengta nauja V. Pociūno–Sidaronių g. sankryža, V. Pociūno g. atkarpoje tarp Pilaitės pr.–V. Pociūno g. ir naujai statomos V. Pociūno–Sidaronių g. sankryžų įrengti nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, tiesiamas naujas automobilių pravažiavimo kelias už statomo prekybos centro.

Pilaitės sankryžos

V. Pociūno–Sidaronių g. sankryžoje visą parą eismo situaciją stebės vaizdo stebėjimo kamera, Pilaitės pr. link centro įrengtas greičio matuoklis su A juostos kontrolės funkcija (šiuo metu matuoklis dar yra testuojamas), statoma požeminė perėja per Pilaitės pr.

Pilaitės pr. – V. Pociūno g. sankryžos rekonstrukcijos darbai jau atlikti. Yra įrengtos papildomos eismo juostos kairiesiems ir dešiniesiems posūkiams iš Pilaitės pr. į V. Pociūno g. Anksčiau automobiliams į V. Pociūno g. pasukti iš Pilaitės pr. buvo skirta po vieną eismo juostą iš abiejų krypčių, o dabar yra po 2 juostas.

Patogiau Pilaitės pr. judės ir dviratininkai bei pėstieji. Jų eismo reguliavimui įrengti bendri pėsčiųjų ir dviračių šviesoforai, yra žalio signalo iškvietimo mygtukai. Iki šiol pėstieji ir dviratininkai Pilaitės pr. kirsti galėjo tik pėsčiųjų perėjomis rytinėje ir vakarinėje sankryžos dalyse. Nuo šiol vakarinėje dalyje bus ne tik reguliuojama pėsčiųjų perėja, bet ir dviračių pervaža, todėl dviratininkai į kitą Pilaitės pr. pusę galės pervažiuoti nenulipdami nuo dviračio. Rytinėje sankryžos dalyje taip pat statoma požeminė pėsčiųjų perėja, kuri bus baigta jau šį rudenį ir gatvę bus galima kirsti nelaukiant žalio šviesoforo signalo.

Pilaitės sankryžos

Kaip keisis viešasis transportas?

Dėl darbų Pilaitės pr. buvo pakeista 32-ojo maršruto trasa. Nuo rugpjūčio 10 d. 32-ojo maršruto autobusai darbo ir poilsio dienomis grįžta į savo įprastą trasą Žvėrynas-Zujūnai-Gineitiškės-Pašilaičiai.

Pilaitės pr., kaip įprastai, ir toliau kursuoja 4G, 30, 54, 63, ir 75 maršrutų autobusai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)