„Sklype nėra vietos papildomoms rekreacinėms zonoms, todėl jos projektuojamos ant eksploatuojamo pastato stogo. Čia pastato lankytojams numatoma poilsio erdvė su atsisėdimais, gultais ir žalia zona. Pastatas yra regioninio parko ir kultūros paveldo teritorijoje, todėl aplink objektą yra daug lankytinų objektų įvairaus amžiaus žmonėms“, – rašoma projektiniuose siūlymuose.

Vizualizacija

Projektą įgyvendins UAB „Escape Velocity“, kuri valdo bendrystės darbo erdvių, biurų ir „co-living“ erdvių projektą „Tech Zity“. „Tech Zity“ sudaro: „Tech Arts“ Valakampiuose, „Tech Park“ Antakalnyje, „Tech Loft“ Naujamiestyje, „Tech Spa“ Druskininkuose bei naujai planuojami „Tech Zity“ Klaipėdoje ir „Tech Zity“ Vilniuje (Panerių g. 43).

Svečių namų erdvę ant stogo numatoma apželdinti

„Kapitaliai remontuojamame pastate, keičiant paskirti į poilsio, būtų įrengiami poilsio namai su 6 kambariais (4-2 žmonėms). Pastatas būtų skirtas darbostogoms (nakvynė su erdvėmis darbui), todėl kiekviename aukšte būtų įrengiami pasitarimų/ poilsio kambariai. Rūsio aukštas būtų įrengiamas po pastatu esančiose siurblinės ertmėse. Jame įrengiama viena pasitarimų/poilsio patalpa. Cokoliniame pastato aukšte, kuris iš dalies yra šlaite, numatomi du kambariai pritaikyti žmonės su negalia, techninės patalpos, pasitarimų/ poilsio kambariai, virtuvė ir san. mazgai. Pirmame aukšte numatomi trys gyvenamieji kambariai, pasitarimų/ poilsio kambariai ir san. mazgai. Antrame aukšte numatomas vienas gyvenamasis kambarys, pasitarimų/ poilsio kambariai, virtuvė ir san. mazgai. Visus aukštus jungs atvira iki pastato stogo kylanti erdvė“, – apie kapitalinį remontą rašoma projektiniuose siūlymuose.

Vizualizacija

Ant stogo numatoma įrengti ne tik terasą, bet ir dalinai apželdinti.

Projekto techniniai parametrai

Planuojamo objekto adresas – Verkių g. 51, Verkių seniūnija;
Sklypo plotas – 499 m2;
Pastato bendras plotas – 561,35 m2;
Statinio aukštis – 2 aukštai su cokoliu (iki 7,10m aukščio);
Pastato energetinio efektyvumo klasė – iki B;
Svečių namų numerių kiekis – 6 vnt.;
Automobilių parkavimo vietų skaičius – iki 6 vnt. (antžeminis parkavimas);
Dviračių stovėjimo vietų kiekis – 6 vnt.;
Projekto vystytojas – UAB „Escape Velocity“;
Projektinius siūlymus ruošė MB „De architectura“, projekto vadovė – Jurgita Šniepienė;

Viešas svarstymas

Visuomenės atstovai iki kovo 6-osios savo pasiūlymus gali teikti elektroniniu paštu projektai@dearch.lt. Projektinių pasiūlymų viešas svarstymas vyks kovo 6 d., 17.00 val., nuotolinės vaizdo transliacijos metu. Nuoroda į transliaciją čia. Prisijungimo slaptažodis: nmRAw7

Vizualizacija

Atkreipiame dėmesį, kad viešai konsultacijai pristatomi projektai dar nėra sulaukę savivaldybės pritarimo – specialistai sprendimą priima įvertinę ne tik projekto sprendinius, bet ir visuomenės pastabas.

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat informuoja, kad viešai konsultacijai pristatomi projektai dar nėra sulaukę savivaldybės pritarimo – specialistai sprendimą priima įvertinę ne tik projekto sprendinius, bet ir visuomenės pastabas.