Senamiestyje, prie reprezentatyvios miesto vietos esantis šaligatvis – tai Vilniaus gėda, kurios neturėtų būti. Ypač, kai miestas ruošiasi liepą priimti svečius ir šalių vadovus, kurie atvažiuos į NATO susirinkimą. Nors Skapo gatvės iki liepos nesutvarkys, bent jau šiemet planuojama pradėti remontą.

„S. Skapo gatvėje ruošiamasi didesniam remontui: bus sutvarkyti ne tik šaligatviai, bet ir važiuojamoji dalis bei bortai. Projektas jau parengtas, tikimasi, kad remontas prasidės šiemet”, – sako Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Anksčiau visiškai kitaip situaciją apie Skapo g. pakomentavo VMS administracijos direktorės pavaduotoja Donalda Meiželytė.

„Vasarą su seniūne apėjome gatveles aplink Prezidentūrą. Baisių yra vietų. Be kultūros paveldo departamento pritarimo galim max 2-4 kv/m plytelių pakeisti”, – rašė politikė.

Visgi savivaldybei pavyks pakeisti daugiau nei 2-4 kv/m plytelių ir dar viena Vilniaus gatvė pagaliau nekels gėdos miesto gyventojams.