Ekstremalaus bėgimo asociacijos „OCR Lietuva“ rengiamame bėgime dalyviai turės įveiki 8 km didžiąją trasą. Ji drieksis per didžiąją dalį žavaus Vingio parko teritorijos ir sportininkams padovanos ne tik iššūkių, bet ir nepamirštamų emocijų.

Trasa abejingų nepaliks

Renginio organizatoriai atskleidė trasos schemą, kuri leidžia bent kažkiek iš anksto susipažinti su laukiančiais iššūkiais. Iš viso 8 km trasoje bus išdėstytos net 18 kliūčių. Dalyviams teks Vingio parko takeliuose peršokti ar pralysti pro įvairias kliūtis, šliaužti po viela, permesti 15 kg kamuolį, tempti padangas, lipti per nuvirtusius medžius, nešti vandens baką į kalną, pabūti „nindzėmis“, o finiše viena po kitos lauks kompleksinės kliūtys iš pastolių.

Ekstremalaus bėgimo trasa

Šiame ekstremaliam bėgimui kliūtis kūrė ir dėliojo šio sporto specialistai. Pusės trasos danga bus asfaltas, o kita pusė – miško takeliai, tik tie trasos elementai bus išmėtyti.

„Nemaža dalis trasos drieksis palei Nerį, kur atsiveria labai gražūs vaizdai į upę, atodangą ir televizijos bokštą. Kai kurios atkarpos bus gana greitos. Suskaičiuota, kad trasoje bus apie 350 m vertikalaus sukilimo. Tai reiškia, kad bus kalnų. Pvz. vienoje iš kliūčių reikės į kalną nešti baką. Paplūdimyje reikės tempti padangas per smėlį“, – įdomybes atskleidė vienas iš organizatorių Arvydas Gintauskas.

Trasos pradžioje kliūtys bus išdėstytos rečiau, kad bėgikai spėtų šiek tiek išsiskirstyti. Finišas šalia estrados susideda iš net septynių kliūčių, todėl lemiamas akimirkas bus labai patogu stebėti žiūrovams.

Ekstremalaus bėgimo trasa

„Didžioji dalis konstrukcijų atvežta iš užsienio, viskas remtasi pačių organizatorių patirtimi, nes mūsų sportininkai nuolat dalyvauja Europos ir pasaulio čempionatuose. Idėjų buvo parsivežta nemažai, todėl kliūčių bus įvairiausio sudėtingumo“, – pridūrė A. Gintauskas.

Atskiri startai profesionalams

Renginys prasidės intriguojančiais profesionalų startais. Dėl Didžiosios taurės kovojantys sportininkai kas minutę startuos nuo 12 ir 12.30 val. Jiems bus uždėtos po tris apyrankes, kurių negalima bus prarasti iki pat finišo. Netekus visų trijų apyrankių, prie rezultato bus pridėtos trys nemalonios raidės – DNF. Žinant augantį OCR klubų bei šiam sportui prijaučiančių žmonių skaičių, nusimato itin atkakli kova.

„Laukia iš tiesų labai įdomi kova, nes Vilniuje turėtų startuoti dauguma geriausių Lietuvos OCR bėgikų. Nemažai iš jų neseniai dalyvavo Europos čempionate Italijoje. Taip pat dauguma varžėsi Kaune vykusioje Olimpinėje dienoje, kur sprinto varžybose viskas sprendėsi paskutinėmis akimirkomis“, – teigė A. Gintauskas.

Ekstremalaus bėgimo trasa

Varžybose bus laukiami Europos OCR bėgimo vicečempionas Renaldas Bugys, stipriuose „Runmageddon“ turnyruose Lenkijoje prizines vietas skinantis Dainius Liutkus, taip pat Lietuvoje gyvenantis ir OCR treniruotes organizuojantis olandas Frankas van Lieshoutas.

Nuo 13 val. kas pusvalandį bus duodami startai mėgėjams. Čia kviečiami absoliučiai visi – net ir mažai sportuojantys, bet aktyvų gyvenimo būdą mėgstantys žmonės. Jeigu kuri nors kliūtis per sudėtinga – visada padės šalia bėgantis kolega arba draugas, o jeigu kur nors pristinga jėgų, kliūtį bus galima apibėgti – svarbiausia mėgautis ekstremaliais pojūčiais.

15.30 val. planuojamas nemokamas bėgimas moksleiviais nuo 16 metų. Aktyviausių mokyklų/klasių lauks nuostabios dovanos, taurės ir dovanėlės startiniame pakete. Visi finišavusieji gaus atminimo medalius.

Renginio dalyviai kviečiami registruotis su savo kolegomis ar bendraminčiais, nes masiškiausias klubas, įmonė ar bendruomenė bus apdovanota taure.

Pačiame Vingio parko centre, šalia estrados, bent simboliškai ekstremalius pojūčius galės pajusti ir patys mažiausieji. 16 val. vyks nemokamas vaikų bėgimas specialiai iš batutų įrengtoje 500 m trasoje.

Dalis šio renginio surinktų lėšų bus skirta paremti Ukrainai.

Ekstremalaus bėgimo varžybos „OCR Lietuva“ bendrai finansuojamos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) Sporto rėmimo fondo lėšomis, skirtomis įgyvendinti sporto projektus, susijusius su sporto renginių organizavimu, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.

Ekstremalaus bėgimo trasa
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją