Vykdant kapitalinį remontą eismas po juo uždarytas, taigi vairuotojams tenka koreguoti maršrutus.

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovas Saulius Jansonas informavo, kad šiuo metu įgyvendinamas magistralinio kelio A2 Vilnius–Panevėžys 64,59 km viaduko (dešinėje pusėje) kapitalinis remonto projektas. Jo metu vykdomi viaduko griovimo ir naujo viaduko statybos darbai.

Tačiau vairuotojai tikina, kad apie būsimą remontą visuomenės informavimo priemonėse nebuvo informuota.

Pirmąją darbų dieną ženklai, kad viadukas uždarytas, taip pat nebuvo tinkamai pastatyti. Tik išsukę iš autostrados, vairuotojai pamatydavo, kad eismas link Ukmergės draudžiamas. Tekdavo gręžtis ir ieškoti aplinkkelio.

Vykstantiems iš Vilniaus įsukti į Ukmergę ties Graužiečiais visai patogu. Tačiau važiuojantiems į Pabaiską daryti tokį didelį lanką labai neekonomiška.

Pasak Kelių direkcijos atstovo, informacija apie pokyčius skelbiama Eismo informacijos centro interneto svetainėje eismoinfo.lt.

„Atliekant viaduko kapitalinio remonto darbus, nusukimas į Ukmergės miestą uždarytas, eismas organizuojamas apylankomis pagal iš anksto suderintą eismo organizavimo schemą, įrengti informaciniai ženklai“, – teigė S. Jansonas.

Atkreipė dėmesį, kad kelias po viaduku bus uždarytas senojo viaduko griovimo laikotarpiu, preliminariai iki vasario mėnesio vidurio. Įvykdžius griovimo darbus, eismas bus atidarytas.

Tačiau pats projektas – viaduko griovimo ir naujo viaduko statybos darbai – tęsis iki šių metų rudens. Pagal sutartį darbai turi būti baigti iki rugsėjo 24 d.

Darbus vykdo UAB „Tilsta“. Darbų vertė pagal sutartį – 1,875 mln. Eur su PVM. Projektas yra finansuojamas iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų.