Atliekant automobilių techninės apžiūros stoties rekonstrukciją buvo išardyta dalis buvusio pastato konstrukcijų, o vietoje jų įrengtos naujos patalpos. Atnaujintoje stotyje taip pat įrengta atskira dūmingumo matavimo stoginė, leidžianti saugiai atlikti patikrinimus, išmetamosiomis dujomis neužteršiant bendrų patalpų. Taip pat įvestos naujos elektros, silpnųjų srovių, šildymo ir vėdinimo sistemos. Bendras patalpų plotas po atnaujinimo prasiplėtė beveik dvigubai ir siekia 318 kv. m.

„Naujosios Vilnios techninės apžiūros stoties pajėgumų pastaraisiais metais tikrai nebepakako, o visi apžiūros laikai būdavo užimti bent dešimčiai dienų į priekį. Po rekonstrukcijos stotyje vietoje vienos apžiūros linijos įrengtos dvi, todėl klientams galėsime pasiūlyti dvigubai daugiau apžiūros registracijos laikų. Šioje miesto dalyje augant gyventojų skaičiui didinti stoties pajėgumus buvo tiesiog būtina. Be to, tikimės, kad atnaujinus Naujosios Vilnios apžiūros stotį sumažės krūvis ir Lentvario bei Viršuliškių apžiūros stotims“, – sako įmonės „Tuvlita“ technikos direktorius Tomas Balčius.

Atnaujintoje Naujosios Vilnios techninės apžiūros stotyje klientus aptarnauti sparčiau leis ir prailgintos įvažiavimo į apžiūros patalpas juostos, virš apžiūros patalpų vartų įrengta automatizuota švieslenčių sistema. Klientams stotyje taip pat įrengta patogi laukiamoji erdvė, o norintys stebėti kaip atliekama jų automobilio techninė apžiūra, tai galės daryti iš specialaus koridoriaus, besidriekiančio per visas apžiūros patalpas. Tiesa, kol šalyje tęsis karantinas, transporto priemonių savininkai apžiūros metu privalės laukti lauke.

Įgyvendinant rekonstrukcijos projektą taip pat sutvarkyta ir pastato aplinka – atnaujintos įvažiavimų ir automobilių stovėjimo aikštelių asfalto dangos, šaligatviai. Iš viso sutvarkytas 1160 kv. m plotas.

„Užsakovo dėmesys kokybei ir pažangiems sprendimams atitinka mūsų darbo principus. Tai leido projektą įgyvendinti išties sklandžiai. Be to, su „Tuvlita“ bendradarbiaujame ne pirmą kartą, turime tokio pobūdžio objektų vystymo patirties, todėl panaudojome savo žinias ir kompetencijas šioje srityje. Dėl jų vilniečiai savo transporto priemonių techninę apžiūrą galės atlikti greičiau ir patogiau“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.