Projekto metu sukurtas virtualus gidas, suteikiantis galimybę savarankiškai pažinti Ukmergę, pristatantis miesto raidą per reikšmingus objektus bei jo veidą formavusias asmenybes.

Specialiai sukurtame žemėlapyje, kurį rasite tinklalapyje www.ukmergeinfo.lt, keturiolika kultūros paveldo objektų yra pažymėti stilizuotomis ikonėlėmis. Jas paspaudus, pasirodo tapytas objekto vaizdas, po kelių sekundžių pereinantis į vaizdo siužetą, kurį lydi įgarsintas pasakojimas.

Taip pat sukurta fotografijų galerija, talpinanti ir tekstinį įgarsinto pasakojimo variantą. Į virtualų gidą įtrauktų objektų skaičius nėra galutinis – pavasarį jį planuojama atnaujinti.

Virtualų turą „Miestas delne“ įgarsino ir muzikinį foną sukūrė kraštietė kompozitorė, dainų autorė ir atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle, objektų akvareles išliejo dailininkas, Ukmergės meno mokyklos mokytojas Dainius Tijūnėlis, fotografijas ir vaizdo siužetus sukūrė fotografas Dainius Vytas, o kūrybinį sumanymą įgyvendino UAB „MultimediaMark“.

Visa projekto vertė – 13 000 eurų. Projektas finansuotas pagal programą „Kultūros ir meno organizacijų naujų produktų ir (ar) paslaugų kūrimas“.

Tai – viena priemonių, skirtų mažinti koronaviruso padarinius kultūros srityje, skatinti kultūros ir meno organizacijų veiklų tęstinumą bei skaitmeninių kultūros produktų ir paslaugų kūrimą, aktyviai įtraukiant meno kūrėjus.