Vilniaus miestas sparčiai auga ir vystosi, jis tampa patrauklus ne tik gyventojams, bet ir naujam verslui – remiantis statistikos departamento duomenimis, per 2020 metus sostinės regione įsikūrė 480 naujų įmonių, turinčių iki 50 darbuotojų.

Tačiau ne vienai jų tampa iššūkis atrasti tinkamas patalpas: didieji verslo centrai nėra suinteresuoti nuomoti nedidelius plotus, o jei tą daro – sutartis pasirašo dažniausiai 5 metams. Tuo tarpu bendradarbystės erdvės neretai iškelia asmeninio privatumo ir duomenų apsaugos stokos problemą bei naudojimąsi tomis pačiomis erdvėmis bei darbo vietomis su kitais, o tai pandemijos kontekste kelia papildomą nerimą.

Su iššūkiais šiuo metu susiduria ir kai kurios seniai rinkoje veikiančios įmonės: vienos dėl pandemijos įtakos plečia savo veiklą ir darbo plotą, kitos – atvirkščiai, dėl neapibrėžtos ateities norėtų laikinai susimažinti esamą plotą, tačiau dėl ilgalaikių nuomos įsipareigojimų tą padaryti sudėtinga.

Išskirtinis „Paupio darbotekos“ pastatas anaiptol neprimena tradicinio stiklinio verslo centro, priešingai – unikalia architektūra darniai įsilieja į Paupio rajono ir senamiesčio kontekstą. Visas verslo centras skirtas nuomai, jame įsikurti kviečiami tiek startuoliai, tiek jau patirtį turinčios, tiek mažos, tiek didesnės įmonės. „Paupio darbotekoje“ nuomojami plotai prasideda nuo 15 kv. metrų, tačiau čia patalpas puikiai sau pritaikys ir didesnių nei 1000 kv. metrų ploto biuro ieškančios įmonės.

Paupio darboteka

„Ši vieta – aukso viduriukas tarp tradicinio verslo centro ir bendradarbystės erdvių. Norime padėti augančioms kompanijoms ir suteikti galimybę turėti nuosavą biurą neįsipareigojant jo nuomotis penkerius ar septynerius metus, neinvestuoti į jo įrengimą. Šio tipo kompanijoms itin sudėtinga planuoti savo veiklą ir darbuotojų skaičiaus pokytį, tad, esant poreikiui, visada galėsime pasiūlyti papildomas erdves jų verslo plėtrai“, – sako „Darnu Group“ turto valdymo direktorius Mantas Umbrasas.

Išskirtinumas – lanksčios sutartys

Vienas svarbiausių šio verslo centro išskirtinumų – galimybė biurą nuomotis trumpesniam laikotarpiui. Jei rinkoje standartiškai sutartys sudaromos 5–7 metams, „Paupio darbotekoje“ galima sudaryti trumpalaikes sutartis, o pasikeitus poreikiams nuomojamą plotą sumažinti, padidinti ar išvis nutraukti nuomos sutartį

Pasak M. Umbraso, ypač dabartinėje pandemijos situacijoje, kai trūksta apibrėžtumo, kaip teks dirbti artimiausiu metu, tokia galimybė – protingas ir išmanus sprendimas smulkioms ir vidutinėms įmonėms.

Remiantis „CoreNET Global“ ir „Cushman & Wakefield“ tyrimu, apie 80 proc. kompanijų yra linkusios dirbti pagal hibridinį darbo modelį, kai dalį laiko dirbama iš namų, dalį – iš biuro. Toks modelis leidžia verslui sutaupyti dalį nuomos kaštų bei auginti konkurencingumą talentų paieškos procese.

Efektyvus darbo plotas

„Darnu Group“ turto valdymo direktoriaus M. Umbraso teigimu, lankstūs sprendimai ne tik suteikia saugumo dėl ateities jausmą, bet ir padeda efektyviai išnaudoti plotą, kuris aktualus šiai dienai. „Paupio darbotekoje“ visas nuomojamas plotas – tik tas, kurio išties reikia įmonių darbo poreikiams užtikrinti.

Toks sprendimas padeda optimizuoti kaštus, jau įrengto biuro nuoma padeda sutaupyti: išvengiama įrengimo priemokų, todėl nuomininkas gali aiškiai planuoti savo biudžetą, be to toks plotas kaip virtuvė, tualetai, lauko terasos ar poilsio zonos skaičiuojamas kaip bendras, juo dalijamasi su kitais nuomininkais.

Paupio darboteka

„Kiek sutaupo nuomininkas? Pavyzdžiui, 200 kv. metrų ploto biuras tradiciškai turėtų turėti apie 30–35 kv. metrų ploto papildomo ploto, skirto WC zonai, susitikimų kambariams, virtuvėlei. Tokio dydžio papildomas plotas nuomininkui Senamiestyje per metus atsieitų apie 6,5 tūkst. eurų, o per 5 metus kainuotų net 32,5 tūkst. eurų. Turėti bendras erdves ir dalintis jomis su kitais – daug efektyviau nei įsirengti jas pačiam ir atskirai naudotis jomis savo patalpose, be to, taip visi bendrai galime prisidėti prie tvaresnio vartojimo“, – tikina M. Umbrasas.

Biurai naujame prestižiniame Senamiesčio rajone

Svarbiu akcentu čia tampa ir patraukli lokacija – darbo vieta sostinės Senamiestyje su puikiai išvystyta infrastruktūra ir visomis reikalingomis kasdienėmis paslaugomis bei pramogomis, šalia vaizdingos Vilnios upės ir greta esančių parkų.

„Darni aplinka įkvepia kūrybiškai, tačiau neleidžia atitrūkti nuo šiuolaikiško miesto ritmo. Visi svarbiausi objektai čia patogiai pasiekiami pėstute, aplink – gausu įvairių parduotuvėlių, butikų, kavinių, paslaugų centrų, galerijų. Čia pat – „Paupio turgus“ ir kino teatras „Pasaka“, banko skyrius, paštomatas ir kitos reikalingos paslaugos. Dažnai keliaujantiems verslo reikalais – patogus susiekimas ir su oro uostu, iki jo nuvykti užtruks vos 15 minučių. Be to, įrengta patogi požeminė ir miesto automobilių stovėjimo aikštelė – tie, kas dirba Vilniaus centre, veikiausiai žino, kaip kartais sudėtinga rasti patogią vietą automobiliui“, – pasakoja M. Umbrasas.

„Paupio darboteka“ duris atvers kitų metų pirmąjį ketvirtį. Pastatas dar statomas, tačiau jau dabar galima rezervuotis biurą pagal savo verslo poreikius. „Paupio darbotekoje“ bus įrengtos ir posėdžių salės, kurias pagal poreikį galės rezervuotis tiek nuomininkai, tiek miesto svečiai, ieškantys reprezentatyvios erdvės susitikimams su partneriais ar kolegomis.

Į „Paupio darbotekos“ vystymą UAB „Darnu Group“ investuoja 12 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)