„Centrinėje projektuojamo pastato dalyje, visuose trijuose aukštuose numatomos administravimui skirtos patalpos. Pirmame aukšte numatyta svečių priėmimui skirta recepcija, administruojančio personalo patalpa, techninė patalpa, wc su pritaikymu žmonėms su negalia. Antrame ir trečiame aukšte prie laiptų numatytas bendro naudojimo holas su išėjimu į balkoną bei pagalbinės patalpos skirtos numerių tvarkymui reikalingų reikmenų sandėliavimui, kitos svečių aptarnavimui skirtos patalpos“, – apie statinio išplanavimą rašoma projektiniuose siūlymuose.

Svečių namai būtų skirti oro uosto keleiviams

„Statytojo numatomas verslo modelis žemės sklype Ilgalaukio g. 10, Vilniuje – trumpalaikės trukmės nuomos apgyvendinimo paslaugų teikimas svečių namuose yra pagrįstas jo artumu Vilniaus oro uostui, galimybe greitai į jį nuvykti magistraliniais keliai (apie 3,5 km važiuojant Liepkalnio, Žirnių, Oreivių, Vikingų gatvėmis), o taip pat galimybe greitai automobiliu nuvykti į centrinę miesto dalį (Liepkalnio gatve arba Žirnių, Tūkstantmečio gatvėmis). Svečių namuose galėtų apsistoti į Vilnių atvykstantys svečiai (pavieniai asmenys, šeimos, svečių grupės) bei Lietuvos gyventojai, kurie dažnai naudojasi oro transportu. Apgyvendinimo paslaugos svečių namuose numatomos teikti nuomojant numerius trumpalaikiam terminui. Planuojamas pastatas su visais numeriais ir administracinėmis patalpomis sudarys vieną turtinį vienetą ir nebus skaidomas“, – apie būsimo statinio pritaikymą rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Projekto techniniai parametrai

  • Planuojamo objekto adresas – Ilgalaukio g. 10, Naujininkai;
  • Sklypo plotas – 1 000 m2;
  • Apželdintas sklypo plotas – 330 m2 (33% sklypo ploto);
  • Pastato bendras plotas – 790 m2;
  • Statinio aukštis – 3 aukštai (iki 9,50m aukščio);
  • Pastato energetinio efektyvumo klasė – A++;
  • Automobilių parkavimo vietų skaičius – 9 vnt. (antžeminis parkavimas);
  • Svečių numerių kiekis – 21 vnt.;
  • Dviračių laikymo vietų skaičius – 8 vnt.;
  • Projekto vystytojas/statytojas – UAB „Samesone“;
  • Projektinius siūlymus ruošė projekto vadovas – Donatas Duoba.

Viešas svarstymas

Visuomenės atstovai iki birželio 1-osios savo pasiūlymus gali teikti elektroniniu paštu donatas.duoba@gmail.com. Projektinių pasiūlymų viešas svarstymas vyks birželio 1 d., 16.00 val., nuotolinės vaizdo transliacijos metu. Nuoroda į vaizdo transliaciją čia.

Atkreipiame dėmesį, kad viešai konsultacijai pristatomi projektai dar nėra sulaukę savivaldybės pritarimo – specialistai sprendimą priima įvertinę ne tik projekto sprendinius, bet ir visuomenės pastabas.

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat informuoja, kad viešai konsultacijai pristatomi projektai dar nėra sulaukę savivaldybės pritarimo – specialistai sprendimą priima įvertinę ne tik projekto sprendinius, bet ir visuomenės pastabas.