Naujamiestis – laisvų žmonių mikrorajonas

Deimantė – tikra vilnietė, į sostinės žolę ir betoną šaknis leidžianti jau tris dešimtmečius. Moteris užaugo Naujamiestyje, anksčiau vadintu Krasnūcha, kur ir prabėgo jos, kaip ji pati sako, laukiniai vakarai. Ir nors nuo tų laukinių vakarų praėjo jau keli dešimtmečiai, moteris teigia nieko geriau už Naujamiestį neradusi.

„Esu įsimylėjusi tą kontrastą: Naujamiestyje, priešingai nei visame Vilniuje, yra daug žalios zonos, Naugarduko gatvė šiuo metu atrodo nuostabiai, planuojama atidaryti ir daug naujų skverų. Bet čia yra ir to nuo Naujamiesčio neatsiejamo betono, todėl gyvenant šiame mikrorajone galima grožėtis ir gamta, ir urbanistika“, – sako Deimantė.

Pašnekovė priduria, kad Naujamiestį žavų daro ir jame gyvenantys žmonės, kurie – laisvi ir nepriklausomi. Pasak vilnietės, Naujamiestyje yra didelė laisvų žmonių koncentracija, kurie nebijo būti kitokie, atrodyti taip, kaip nori atrodyti, ir mėgaujasi gyvenimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją