Konstitucijos pr. 18B statomas verslo centras ARTERY vardu pavadintas neatsitiktinai. Visame pasaulyje gerai žinomo architekto D. Libeskindo studija „Studio Daniel Libeskind“ suprojektavo pastatą taip, kad jis taptų nauju Vilniaus miesto orientyru ir pagrindine verslo arterija, o tuo pačiu darniai įsilietų į supančią aplinką, apjungtų sostinės centrinį verslo rajoną, priešais esančią Nerį ir senamiestį.

Vilnius – išskirtinis miestas, kuris evoliucionavo sukurdamas įvairove ir visa apimančia harmonija pasižymintį miesto vaizdą. Mūsų tikslas buvo sukurti moderniosios architektūros simbolį, galintį perkelti Vilniaus senamiesčio esmę į ateitį. Išskirtinė pastato architektūra praturtins urbanistinę Konstitucijos pr. kalvą ir atspindės miesto norą pritarti XXI a. architektūrinėms naujovėms, išlaikant tvirtus ryšius su istorinės architektūros grožiu“, – kalba „Studio Daniel Libeskind“ įkūrėjas, architektas D. Libeskindas.

Šiuo metu baigiama trijų ARTERY požeminių aukštų dalis, o jau vasaros pabaigoje pastato statybos darbai persikels į žemės paviršių.

Sieks suburti šiandienos lyderius

Projektą įgyvendinančios bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondų valdytojas Marius Žemaitis pastebi, kad šių dienų kontekste tradicinė biurų, kaip darbo vietos, samprata intensyviai keičiasi, tad verslo centras ARTERY įneš naujų vėjų ir pasiūlys netradicinį, novatorišką požiūrį į darbo vietą.

„Pandemijos padiktuoti darbo įpročiai ir šiuolaikinės technologijos transformuoja biurų vaidmenį. Jei seniau tai buvo vieta, kurioje turime ilgai, sunkiai ir susikaupę dirbti, šiandien, o ypač po ilgo izoliacijos laikotarpio, į biurus žvelgiame kaip į erdvę kurti, tobulėti, įsikrauti, atsiskleisti ir bendradarbiauti. Apjungę išskirtinę architektūrą, lokaciją ir aukščiausios klasės kokybės standartus, mes kuriame naują biurų koncepciją, analogų Baltijos šalyse neturintį verslo centrą“, – teigia M. Žemaitis.

Pasak M. Žemaičio, 2023 m. pandemija bus likusi užnugaryje, o verslo lyderiai grįš į biurus su veržlia energija ir naujomis idėjomis. Būtent pažangiausias, drąsiausias ir perspektyviausius talentus suburiančias įmones M. Žemaitis įvardija kaip potencialias verslo centro ARTERY nuomininkes.

„Jau dabar jaučiame ženklų susidomėjimą naujuoju verslo centru ir jo vertybėmis bei aura. Kalbame su plataus profilio ir įvairaus dydžio įmonėmis. Kuriame A+ klasės erdvę, kurioje verslai galės įsikurti nepaisant jų dydžio – 10 ar 500 darbuotojų. Tai bus verslo centras, išsiskirsiantis savo energija, bendruomene, stipria kaimynyste – įkvepiantis akceleratorius darbo vietoje“, – kalba M. Žemaitis.

A klasės biurai paklausūs net pandemijos metu

Sandra Jovaišaitė, nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Colliers International“, išskirtinio projekto vystytojo atstovo nuomai, partnerė, pastebi, kad nepaisant COVID-19 pandemijos, A klasės biurų erdvės išlieka paklausios, tačiau aktyvių šios klasės verslo centrų statybų šiuo metu nevyksta.

„Pastaruoju metu išryškėjusi tendencija rodo, kad įmonėms nusprendus sumažinti biurų plotą, jos atsigręžia į kiek mažesnes, tačiau geresnes, aukštesnės kokybės patalpas. Biuras palaipsniui tampa tikru įmonės veidu – čia įdarbinami darbuotojai, generuojamos idėjos, tad verslai ieško išskirtinių, įkvepiančių erdvių. Taip pat verta paminėti, kad ARTERY yra vienintelis šiuo metu statomas A+ klasės verslo centras Konstitucijos pr.“, – sako S. Jovaišaitė.

Kiekviename iš dvidešimties 2023 m. vasarą iškilsiančio verslo centro ARTERY aukšte įrengtos inovatyvios šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemos užtikrins komfortą ir oro kokybę, o panoraminiai langai leis mėgautis natūraliu apšvietimu ir miesto vaizdu 360 laipsnių kampu aplink visą pastatą. A+ energinio naudingumo klasės ARTERY verslo centrą bus siekiama sertifikuoti pasauliniu BREEAM „Excellent New Construction“ tvarumo sertifikatu.

Verslo centro viešosios erdvės su restoranų, kavinių, mažmeninės prekybos ir paslaugų zonomis bei 35 m. aukščio atriumu visuomenei bus atviros visą parą. Į pastatą bus integruota ir požeminė perėja, jungianti prie Vilniaus m. savivaldybės eančią Europos aikštę su Baltuoju tiltu, joje bus įrengta dviračių saugykla, dušai, persirengimo patalpos ir vienas didžiausių Vilniuje elektrinių automobilių ir paspirtukų įkrovimo vietų kompleksų. Čia veiks požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, į kurią bus galima patogiai patekti iš trijų pastato pusių – nuo Konstitucijos pr. ir nuo Upės g.

Apie „Lords LB Asset Management“

„Lords LB Asset Management“ yra Lietuvos Banko licencijuota investicijų valdymo bendrovė, nuo 2008 m. teikianti paslaugas instituciniams ir privatiems investuotojams. „Lords LB Asset Management“ valdo šiuos kolektyvinio investavimo subjektus: 12 nekilnojamojo turto fondų, 2 privataus kapitalo fondus, 1 energetikos ir infrastruktūros fondą bei 2 investicines bendroves. Bendra fondų ir investicinės bendrovės valdomo turto vertė 2020 m. gruodžio 31 d. siekė 648,9 mln. eurų. „Lords LB Asset Management“ veikla yra licencijuojama ir prižiūrima Lietuvos banko, audituojama „KPMG“. Bendrovės fondų depozitoriumai yra SEB ir „Swedbank“ bankai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)