Nacionalinė koncertų salė ,,Tautos namai“, talpinanti daugiau nei 2 tūkst. lankytojų savo duris gyventojams turėtų atverti jau 2026 metais. Šiuo metu ,,Tautos namai“ yra projektavimo stadijoje, yra rengiamas techninis projektas. Metų pabaigoje turėtų būti išduotas statybą leidžiantis dokumentas bei išrinktas rangovas. Statybos darbai, pagal planą, turėtų prasidėti 2023 m. II ketvirtį ir pasibaigti per tris metus.

,,Tautos namai“ tai daugiafunkcinis menų centras su klasikinės muzikos koncertų sale, talpinančia 1,7 tūkst. klausytojų. Pastate bus įrengta ir mažesnė salė, kurioje tilps 500 žmonių. Trečioje salėje bus rengiamos meninės ekspozicijos, kūrybinės dirbtuvės bei pažintinės veiklos, o ketvirtoje salėje atlikėjai galės repetuoti. Čia įsikurs ir reziduos orkestras.

Iki kitų metų pabaigos naujai turėtų atgimti ir Tauro kalno parkas. Dalis šio projekto yra susijusi su naujai statomais ,,Tautos namais“. Savivaldybė tvarkydama parką nekeis vilniečių įpročių: vasarą čia ir toliau galima bus iškylauti ir mankštintis, o žiemą važinėtis rogutėmis. Anot UAB ,,Vilniaus vystymo kompanijos” šiuo metu yra perkami rangos darbai.

Tauro kalno parke planuojama sukurti vientisą žaliųjų zonų jungtį ir iš Vingio parko galima bus pasiekti senamiestį. Čia iškils pėsčiųjų viadukas, kuris sujungs Tauro kalną ir P. Cvirkos skverą. Bus tvarkoma ir paties parko teritoriją, daugiau apie pokyčius galima perskaityti čia.

Iki kitų metų pradžios bus sutvarkytas Liuteronų sodas. Neseniai, po archeologinių tyrimų ir projekto patikslinimo, tvarkymo darbai buvo atnaujinti. Projekte numatyta pakeisti senąją aikštės dangą aplink Vilniaus santuokų rūmus, atkurti senųjų kapinių tvoros fragmentus, suformuoti įėjimus, sutvarkyti želdinius, įrengti apšvietimą ir pėsčiųjų takus. Daugiau informacijos apie projektą galima rasti čia.

Jau už kelių metų ši Naujamiesčio vieta turėtų atgimti iš naujo ir tapti nauju traukos tašku, kur gyventojai galėtų smagiai praleisti laiką iškylaudami, eidami į koncertus arba tiesiog išėję pasivaikščioti.