Ir taip prasideda jau kone 35-erius metus trunkanti prestižinio restorano „Stikliai“ imperija. Gyvuoja ji, žinoma, su pakilimais ir nusileidimais, tačiau vienas verslo įkūrėjų Romualdas Zakarevičius įsitikinęs: „Versle – kaip ir gyvenime, negali išvengti nuopuolių.“ Delfi kviečia iš arčiau susipažinti su vienu iš „Relais & Chateaux Stikliai Hotel“ bendraturčių ir prisiminti legendinės Vilniaus vietos istoriją.
Trise valtyje, neskaitant verslo
Romualdas Zakarevičius, Ana ir Aleksandras Ciupijai draugais tapo daug anksčiau, nei pradėjo bendrą verslą. O ir susipažino jie atsitiktinai: viename restorane padavėju dirbęs R. Zakarevičius aptarnavo ten atėjusius Ciupijus. Užsimezgęs ryšys netruko peraugti į draugystę.
Vienoje valtyje su sutuoktiniai sėdintis R. Zakarevičius sako, kad visi trys verslo partneriai jau nuo seno turi aiškiai apibrėžtas savo veiklos ribas: štai Ana rūpinasi finansais, Aleksandras atsako už reklamą ir statybas, o Romualdas – už restorano virtuvę ir padavėjus.
„Mes niekada netrukdome vienas kitam, turbūt todėl niekada ir nesipykstame. Žinoma, yra buvę visko – supykęs trenki durimis, nes manai, kad tavo idėja geriausia, o kolegos to nesupranta. Tačiau visuomet rasdavome kompromisą“, – taip trijų bičiulių, tapusių verslininkais, darbo modelį apibūdina R. Zakarevičius. Jis priduria, kad nuo pat verslo pradžių visas turtas dalijamas į tris lygias dalis.