Ir taip prasideda jau kone 35-erius metus trunkanti prestižinio restorano „Stikliai“ imperija. Gyvuoja ji, žinoma, su pakilimais ir nusileidimais, tačiau vienas verslo įkūrėjų Romualdas Zakarevičius įsitikinęs: „Versle – kaip ir gyvenime, negali išvengti nuopuolių.“ Delfi kviečia iš arčiau susipažinti su vienu iš „Relais & Chateaux Stikliai Hotel“ bendraturčių ir prisiminti legendinės Vilniaus vietos istoriją.

Trise valtyje, neskaitant verslo

Romualdas Zakarevičius, Ana ir Aleksandras Ciupijai draugais tapo daug anksčiau, nei pradėjo bendrą verslą. O ir susipažino jie atsitiktinai: viename restorane padavėju dirbęs R. Zakarevičius aptarnavo ten atėjusius Ciupijus. Užsimezgęs ryšys netruko peraugti į draugystę.

Vienoje valtyje su sutuoktiniai sėdintis R. Zakarevičius sako, kad visi trys verslo partneriai jau nuo seno turi aiškiai apibrėžtas savo veiklos ribas: štai Ana rūpinasi finansais, Aleksandras atsako už reklamą ir statybas, o Romualdas – už restorano virtuvę ir padavėjus.

„Mes niekada netrukdome vienas kitam, turbūt todėl niekada ir nesipykstame. Žinoma, yra buvę visko – supykęs trenki durimis, nes manai, kad tavo idėja geriausia, o kolegos to nesupranta. Tačiau visuomet rasdavome kompromisą“, – taip trijų bičiulių, tapusių verslininkais, darbo modelį apibūdina R. Zakarevičius. Jis priduria, kad nuo pat verslo pradžių visas turtas dalijamas į tris lygias dalis.

Verslo pradžia turi labai aiškią pradžią – 1987-ųjų kovo 16 dieną Michailas Gorbačiovas išleido įsaką, kuriuo buvo skelbiama, kad prie kiekvieno restoranų ir kavinių susivienijimo reikia kurti visuomeninio maitinimo kooperatyvus. Verslininkų trijulė tą pačią dieną parašė prašymą kooperatyvui įsteigti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)