„Savivaldybė jau įvedė „Rotondos“ kavinėje dujotiekį, įrengė elektros tinklus, vandenį ir nuotekas. Jau pradėti pastato kapitalinio remonto darbai, kad patalpomis būtų galima naudotis ir šaltuoju metų laiku“, – sako Vilniaus miesto savivaldybė.

Įmonės „Gaminčiau ir gaminčiau“ savininkai „Rotondoje“ planuoja atidaryti šeimos restoraną su visokiausiomis orientacijomis į privačius ir viešus renginius, koncertus ir kino naktis. Savo veiklą įmonė planuoja pradėti iki vasaros pradžios.

Kavinė-ledainė „Rotonda“ Bernardinų sodo ir Gedimino kalno pašonėje buvo pastatyta 1956 metais ir veikė iki 1992 m. Po to daugiau nei dešimtmetį buvo bandoma išnuomoti ją privačiam verslui, tačiau procesai vis strigo. 2004–2012 m. patalpos buvo perduotos bendrovei „Gairė“. Šiai įmonei pardavus akcijas, 2012 m. buvo pasirašyta nauja nuomos sutarties redakcija su UAB „Vičiūnų restoranų grupė“, kuri galiojo iki 2017 m. Tačiau 2015 m. visas šios bendrovės teises perėmė UAB „Matillda“, kuri 2016 m. sutartį su savivaldybe nutraukė.