Projektiniuose siūlymuose numatoma dabartinę, kultūros, paskirtį pakeisti į administracinę.

Paskelbus šią informaciją tarp „Kablio“ lankytojų kilo nerimas – negi tai reiškia, kad pamėgta erdvė, kurioje netrūksta įvairiausių kultūrinių renginių, bus sunaikinta? Feisbuke žmonės ėmė klausinėti, ar jau ruoštis atsisveikinimui su pamėgta vieta, o kai kurie dalijosi ir savo asmeninėmis patirtimis, taip akcentuodami šios vietos svarbą miesto gyvenime.

„Jokių abejonių, šis pastatas yra miesto kultūros paveldas, todėl Vilniaus miesto savivaldybė turėtų imtis žingsnių ir siekti išsaugoti jo paskirtį. Ypač dabar, kai pastatas yra pilnas kultūros, kaip niekada“, – savo feisbuko įraše dalijosi vilnietis Domininkas.

Kai kurie komentatoriai feisbuke ragino nenuleisti rankų ir tikino, jog laukia mitingai, demonstracijos, performansai.

Tikina, kad „Kablys“ išliks

Kilus aktyvių vilniečių nerimo bangai, Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis suskubo užtikrinti, kad sąmyšis bereikalingas.

Savo feisbuke paskyroje jis išdėstė, jog keisti pastato paskirtį projektuotojus įpareigoja žemės nuomos sutartis.

„1. Kalbėjau su „Kablio“ projektuotojais. Jie privalo keisti paskirtį, nes tai juos įpareigoja daryti sutartis su NŽT.
2. Jie tiesiog neturi kito varianto, nes kitaip bus nutraukta žemės nuomos sutartis.
3. Pastato paskirties keitimas nekeis jo naudojimo paskirties – toliau vyks koncertai ir t.t.
4. Patį kablį paliks taip pat“, – rašoma P. Poderskio įraše.

Vis dėlto jis negarantuoja, jog tai, kad kultūros baras kol kas uždarytas nebus, reikš, kad ši vieta išsaugota visam laikui.

„Tai jokiais būdais neapsaugo nuo to, kad taip viskas ir liks amžinai, nes pastatas yra privatus ir gali keistis jo panaudojimas“, – rašoma feisbuko įraše.

Primename, kad viešas projekto svarstymas numatomas Vilniaus miesto savivaldybėje, 2020 m. sausio mėn. 22 d., 17:00 val. 215 kab.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)