Vėliau redakcija sulaukė šio namo gyventojo skambučio, kuris piktinosi kaimyne, įrengusia daržą. Sakė, kad pradėdama darbus ne tik nepaisė kitų nuomonės, vėliau nevykdė UAB Ukmergės butų ūkio įpareigojimų sutvarkyti aplinką, bet, pasirodžius straipsniui, „dar daugiau ją apteršė – privežė kartono, kurį sutiesusi apdėjo sausomis žolėmis“.

Tačiau, praėjus keletui savaičių, daržo nebeliko. Namo teritorija dabar sutvarkyta.

UAB Ukmergės butų ūkio Tvarkymo ir kokybės vadovas Leonardas Nugaras informavo, kad dalį tvarkymo darbų nudirbo pati daržo sumanytoja. Ji išrovė augalus ir pašalino mulčiui naudotas medžiagas – kartoną bei sausas žoles, išvežė atsigabentus akmenis ir malkas.

Likusią dalį darbų atliko įmonė – išpureno ir išlygino dirvą, atkasė užpiltą nuogrindą. Dėl sausros veja tvarkant nebuvo pasėta, bet artimiausiu metu dirva vėl sužaliuos. Pasak L. Nugaro, dėl apmokėjimo bus svarstoma.

Moteris sutvarkyti aplinką ne kartą buvo raginta žodžiu, vėliau jai įteiktas raštas, įpareigojantis sutvarkyti aplinką. Nors iš pradžių gyventoja dokumentą pasirašyti atsisakė, vėliau pasirašė.

Anksčiau redakcijai moteris buvo sakiusi, kad įrengdama daržą ji puoselėjo mintį kurti bendrystę ir ugdyti vaikus – mokyti juos meilės, kantrybės, darnos su augmenija. Idėjai valstybinėje žemėje prie daugiabučio namo mieste nebuvo lemta išsipildyti. Gal ji prigis kitoje vietoje.