Nuo šiol eismas bus organizuojamas naujai įrengta jungiamosios gatvės atkarpa nuo Gileikių iki Pavilnionių g., o iki šiol naudotas jungiamasis kelias tarp Gileikių ir Pavilnionių g., prie viešojo transporto žiedo, uždaromas. Taip pat keičiasi 5-ojo bei 32-ojo autobusų maršrutų trasa – šių maršrutų autobusai važiuos Perkūnkiemio g. ir Gileikių gatvėmis. Skalvių ir Pavilnionių viešojo transporto stotelių vieta bei eismo tvarkaraščiai nesikeičia, rašoma pranešime spaudai.

„Iki šiol šioje sankryžoje nebuvo pėsčiųjų perėjų ir dviračių pervažų, eismas joje buvo reguliuojamas kelio ženklais, vairuotojai gana sudėtingai pasukdavo į kairę. Baigus Grigalaukio gatvės atkarpos ir sankryžos įrengimo darbus tikimės užtikrinti didesnį visų eismo dalyvių saugumą. Sankryžoje bus lengviau atlikti posūkius į kairę ir dėl to išvengsime besiformuojančių spūsčių, o pėstieji ir dviratininkai kur kas saugiau kirs važiuojamąją kelio dalį“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Eismo valdymo skyriaus vadovas Robert Markovski.

Pagrindiniai sankryžos rekonstrukcijos darbai jau atlikti: įrengta nauja jungiamosios gatvės atkarpa nuo Gileikių g. iki Pavilnionių g., dviračių takai ir pėsčiųjų šaligatviai, šviesoforai, kelio ženklai ir ženklinimas, apšvietimas, pakloti inžineriniai tinklai, išbandomas šviesoforų darbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)