Viešasis transportas, kuriuo net ir karantino laikotarpiu kasdien į darbą ir į namus keliauja medikai, socialiniai darbuotojai, gamybinių įmonių darbuotojai, išlieka vienu svarbiausių miesto funkcionavimo prioritetų. Viešojo transporto higiena yra svarbi ir keleiviams, ir vairuotojams, ir kontrolieriams, todėl reguliuojami keleivių srautai, „Grinda“ dezinfekuoja autobusų ir troleibusų vidinius paviršius, prie vidurinių durų yra dezinfekcinio skysčio rankoms.

Tyrimai rodo, kad tik 64 proc. Lietuvos gyventojų žino, kad COVID-19 galima užsikrėsti ir esant lauke. Rytinių ir vakarinių pikų metu viešojo transporto stotelėse susidaro nemaži keleivių srautai, todėl jų dezinfekavimas yra būtinas siekiant užtikrinti, kad virusas nesklistų tais būdais, apie kuriuos visuomenė yra mažiau informuota.

„Pirmoji karantino savaitė parodė, kad žmonių judėjimas mieste išlieka aktyvus. Nors gyventojai vengia masinių susibūrimo vietų, tačiau vyksta į darbą, eina į parkus, skverus, tad susidaro reali grėsmė, kad virusas gali būti perduodamas per juose esančius paviršius,“ – įspėja Kęstutis Vaicekiūtis, UAB „Grinda“ direktorius.

Reaguodama į sparčiai besikeičiančią situaciją, „Grinda“ gavo dezinfekcijos paslaugų licenciją ir operatyviai apmokė apie 250 darbuotojų naudotis asmens apsaugos priemonėmis ir naudojamais dezinfektantais.

Jau šią savaitę, kai tik leis oro sąlygos, bus pradėtas dezinfekcinis gatvių plovimas, prioritetą teikiant didžiausio transporto ir pėsčiųjų eismo intensyvumo gatvėms. Plovimas bus atliekamas dienomis, mat naktimis, kol laikosi neigiama temperatūra, tokių darbų atlikti negalima. Vis dėlto dėl karantino dienomis automobilių transporto eismas gerokai apmažėjęs, todėl specialiosios technikos judėjimas eismo dalyviams neturėtų sukelti papildomų rūpesčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)