„Šviesa kaip instaliacijos medžiaga pasirinkta dėl jos fizinių ir simbolinių savybių. Ji neapčiuopiama, bet paveiki – ji gali ir gydyti, ir represuoti. Šį kartą – ji palaiko Baltarusijos žmonių teisę į žodžio laisvę, o represinį politinį režimą atspindi spigindama jam tiesiai į akis. Mes jus matome“, – sako menininkė, instaliacijos autorė Eglė Grėbliauskaitė.

Akciją vykdo Lietuvos menininkai, vizualia raiška palaikydami Baltarusijoje represuojamų menininkų bendruomenę, ir kiekvieną žmogų, besikaunantį už žodžio laisvę, žmogaus teises ir demokratijos vertybes. Dalyvavę meninikai: Andrius Seliuta, Aurelija Bulaukaitė, Greta Eimulytė, Linas Kuklerius, Norbert Hinc, rašoma pranešime spaudai.

Prie menininkės akcijos jungiasi ir tarptautinė bendruomenė. Soliadarizuojantis su Baltarusija, Rugsėjo 15 ir 20 dienomis išvysime balta raudona balta nušvitusius Vilnių, Paryžių, Romą ir kitus miestus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)