Utenos kultūros centro direktorius Erikas Druskinas, paklaustas, kam bus panaudotas smėlis, teigė, kad jis skirtas vaikų pramogoms. „Paplūdimio tikrai nebus, bet darome tokią linksmą žaidimų erdvę vaikams, kuri bus vasaros metu. Joje bus įvairių personažų: kapitonas Laimis, gelbėtojai ir kt. Tam tikromis valandomis jie bendraus su vaikais, mokys įvairių žaidimų. Mes kviesime tėvelius su vaikais patirti vasaros pramogas ir edukacijas. Taip pat čia vyks įvairūs renginukai – muzikiniai ir literatūriniai, kuriuos patikslinsime vėliau.“

Anot E. Druskino, žaidimų erdvė bus maždaug 500 kv. m ploto su medine terasa ir smėlio zona. Medinių padėklų, iš kurių bus padaryti staliukai ir vietos sėdėjimui, smėlio padovanojo rėmėjai, kurių kultūros centro direktorius neįvardijo jų pačių pageidavimu.

Pramoga bus iki miesto šventės, o vėliau komunalininkai šį smėlį panaudos papildyti miesto paplūdimiams arba miesto žaidimų aikštelėms.

Vos už kelių šimtų metrų prie Dauniškio ežero yra paplūdimys, neseniai atnaujinta vaikų žaidimų aikštelė ir įrengimai, įrengta terasa. Taigi, pramogų ant smėlio lyg ir netrūksta.

„Utenos apskrities žinios“ nuotr.

„Kuo daugiau kažko įdomaus, tuo geriau, – tvirtino pašnekovas. – Na, kurioje vietoje dar bendrauja personažai? O čia bus stilizuota teatrinė erdvė. Vasarą tėveliai tikrai neturi daug vietų, kur nusivesti vaikus. Mes atsakyti už vaikų saugumą ir medžioti juos prie vandens telkinio negalime. Šią erdvę pasirinkome, nes vaikai čia ir taip žaidžia, jie maudosi mūsų fontane, šeimos mėgsta ateiti į šitą erdvę.

Mes nenaudojame ne savo teritorijos, mes naudojame tą teritoriją, kurią valdome patikėjimo teise. Kai kažkas diskutuoja, gal direktorius turi išskirtines teises, tai teisės tik tokios, kad ši teritorija yra kultūros centro.“

Paklaustas, ar tokiam sprendimui įkvėpė sostinės pavyzdys, E. Druskinas tikino, kad idėja gimė anksčiau, buvo atliekami parengiamieji darbai, tačiau sostinė aplenkė.

„Utenos apskrities žinios“ nuotr.

Paplūdimiu nevadins

„Delfi“ susisiekus su Utenos rajono savivaldybės atstove ryšiams su visuomene Lolita Kaminskiene, ji patikino, jog smėlis prie kultūros centro bus tarsi laimės sala, kadangi ir pati Utena vadinama laimės miestu.

Pašnekovė sakė, kad tai tikrai nebus paplūdimys, tačiau juokavo, kad nuorodą į Vilniaus pliažą tikrai padarys.

Didžiulės smėlio dėžės atidarymas numatomas kitą savaitę, tačiau tikslesnė data dar nežinoma.