Minėtas pėsčiųjų-dviračių takas tiesiamas siekiant mieste sukurti vientisą dviračių takų susisiekimo tinklą ir sudaryti saugesnio, greitesnio ir patogesnio susisiekimo galimybes bei paskatinti gyventojus bei miesto lankytojus aktyviau rinktis bemotores transporto priemones.

Naujojo pėsčiųjų-dviračių tako ilgis – 0,848 km. Jis bus 3 metrų pločio: po 1,5 metro pėstiesiems ir dviratininkams. Bus paklota nauja – trinkelių – danga, pastatyti atitinkami kelio ženklai. Taką tiesti planuojama baigti šių metų rudenį. Darbus atlieka UAB „Alsuva“. Bendra darbų vertė – 137 tūkst. Eur.

Įgyvendinant 2015 m. parengtą specialųjį planą jau yra nutiesta 2,095 km dviračių tako dalis nuo „Utenio“ stadiono iki Utenos miesto kapinių. Minėtoje dalyje įrengta dviračių tako danga, pastatyti suoliukai ir šiukšliadėžės, įrengti dviračių stovai. Pėsčiųjų ir dviračių takas pritaikytas žmonių su negalia judėjimui.

Toliau mieste kuriant vientisą dviračių takų susisiekimo tinklą yra planuojama tiesti pėsčiųjų–dviračių taką nuo Vaižganto ir Užpalių gatvių sankryžos iki „Utenio“ stadiono. Dviračių takai atsiras ir Aušros gatvėje. Rekonstruojant šią gatvę bus nutiesta apie 1,477 km dviračių takų. Nepamiršti ir priemiesčiai: asfaltuojant Žibuoklių ir Miškininkų gatves bus nutiesta 1,185 km pėsčiųjų ir dviračių takų.