Pusiau požeminiai konteineriai pasižymi ilgaamžiškumu bei didesniu tūriu, paprastesniu ir patogesniu aptarnavimu. Taip pat tikimasi, kad šie konteineriai palengvins žmonių su negalia ir senjorų naudojimąsi atliekų sistema, padės išvengti nemalonių kvapų.

Pusiau požeminių konteinerių aikštelėse gyventojai turės galimybę geriau rūšiuoti atliekas, t. y. čia galima šalinti ne tik mišrias komunalines atliekas, popierių (kartoną), plastiką/metalą, stiklą, bet ir biologiškai skaidžias atliekas. Taip pat gyventojai turės galimybę šalinti ir tekstilės atliekas. Tekstilės konteinerį turi viena kiekvieno daugiabučių namų kvartalo (Aukštakalnio, Dauniškio, Krašuonos, Smėlio ir Vyturių) aikštelė.

Informacija, kokiomis atliekomis galima atsikratyti, pridėta ant kiekvieno pusiau požeminio konteinerio, pvz., į biologiškai skaidžių atliekų konteinerį turi būti dedamos augalų atliekos (augalų lapai, stiebai, žievės ir kitos augalų dalys); žolė ir piktžolės; sena vazonų žemė; smulkios medžių ir krūmų genėjimo atliekos; velėna; maisto atliekos (vaisiai, daržovės ir jų atliekos; kiaušinių lukštai; arbatos pakeliai, kavos tirščiai), kavos filtrai. Labai svarbu, kad biologiškai skaidžios atliekos būtų nesumaišytos su kitomis komunalinėmis atliekomis. Tinkamai atskyrus biologiškai skaidžias atliekas bus ne tik sumažintas patenkančių atliekų kiekis į sąvartyną, bet ir sumažės atliekų šalinimo kaštai, t. y. biologiškai skaidžios atliekos bus vežamos į kompostavimo aikštelę, kur nesumaišytos su kitomis bus priimamos nemokamai.

Visose aikštelėse negalima palikti ar į atliekų konteinerius mesti elektros ir elektroninės įrangos, didelių gabaritų (baldų, padangų ir kt.) bei pavojingų (liuminescencinėmis lempomis, akumuliatoriais ir kt.) atliekų. Šias atliekas gyventojai turi pristatyti savo transportu į Atliekų priėmimo ir laikino saugojimo aikštelę, esančią Sąvartyno g. 5, Mockėnų k., Utenos rajone prie Utenos regiono nepavojingų atliekų sąvartyno arba į Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę, esančią Rašės g. 4, Utenoje.

Primename, kad pavojingos, didelių gabaritų atliekos ir kitos antrinės žaliavos, susidarančios buityje, taip pat surenkamos nemokamai apvažiavimo būdu pagal grafiką, kurį galima rasti Utenos rajono savivaldybės interneto svetainėje.

Siekiant tinkamai ir laiku ištuštinti konteinerius turi būti užtikrintas aptarnaujančio konteinerius transporto privažiavimas, todėl gyventojų prašoma neužstatyti aikštelių. Naujai įrengtose pusiau požeminių konteinerių aikštelėse pažeidėjai bus fiksuojami vaizdo kameromis.