MoLĖTAI – vieta, nuraminanti skubančius

Masinių ėjimo varžybų organizatorė Vlada Musvydaitė, kviečianti leistis į Molėtų iššūkį, sako, kad smagiausia judėti savo tempu ir fizinį aktyvumą derinti su skirtingų Lietuvos miestų pažinimu.

„Kai su Vlados komanda galvojome šūkį, visiems įstrigo raidžių žaismas: MoLĖTAI ir „lėtai“. Iš tiesų, palyginus su didžiaisiais miestais, mes gyvename lėtai, mūsų svečiai atvažiuoja pailsėti, atsipūsti, ir kartais sako, kad jų gyvenimas sustoja“, – pastebi Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro vadovė Daiva Kulienė.

Molėtuose progų lėtai mėgautis gamta netrūksta: čia galima kojas nardinti į 300 ežerų ir vaikščioti pažintiniais takais aplink juos, aplankyti Labanoro ir Asvejos regioninius parkus, užlipti į Mindūnų apžvalgos bokštą. Istorijos ir mokslo mėgėjams patiks aplankyti Ežerų žvejybos muziejų, senovės polinę gyvenvietę ant Luokesų ežero ir Dubingių piliavietę, o giedrą naktį mėginti skaičiuoti žvaigždes Molėtų observatorijoje.

Ėjimo renginio maršrutas taip pat vingiuos per gražiausias Molėtų gamtines ir istorines vietas. Dalyviai, pasirinkę nueiti 15 tūkst. žingsnių, apeis visus gražiausius miesto objektus. Jie galės žingsniuoti ir stoviniuoti palei Pastovio ir Pastovėlio ežerus, apžiūrėti skulptūrų parką, Molėtų bažnyčią, užeiti į atkurtą krautuvėlę XX a. žydų prekybos namuose, keliauti per Jaunimo aikštę, stabtelėti prie Šv. Jono Nepomuko paminklo.

Užėję į Molėtų turizmo ir verslo informacijos centrą, žingsniuotojai bus kviečiami užsidėti virtualios realybės akinius ir pasinerti į miestelio istorijų pasakojimus.

Žingsnius keis į ypatingą žuvienę

„Mes išbandėme trasą. Ji puiki ėjimui su visa šeima. Bus 5 tūkst. žingsnių zona šeimoms – viskas pritaikyta išsamiai pažinti Molėtus einant lėtai“, – sako Turizmo informacijos ir verslo centro atstovė D. Kulienė.

Trasa tradiciškai bus suskirstyta į tris dalis: 5 tūkst., 10 ir 15 tūkst. žingsnių. Renginys nemokamas, tereikia užsiregistruoti puslapyje ejimovarzybos.lt. Specialiai renginiui bus parengta virtuali trasa, kurią galima rasti išmaniesiems įrenginiams skirtoje programėlėje #walk15. Virtuali trasa leis laisviau orientuotis realioje, matyti visus joje esančius punktus, matuoti savo žingsnius ir tikrinti „Žingsnių piniginę“.

„Visus labai kviečiu praleisti laiką su savo šeima, įmone, mokykla, universitetu, ir atrasti Molėtus, nes jie žavi gamta, ežerais“, – aktyvaus laisvalaikio planą siūlo V. Musvydaitė.

Žingsniai pirmiesiems dalyviams bus keičiami ir į žuvienės porciją. Autentišką sriubą virs dvi kulinarinio paveldo amatininkės: Irena Rimidienė ir Irena Jurgelianec.

„Mes svetingi ir tikri“, – pažinti Molėtus kviečia D. Kulienė, primenanti, kad miestas jau seniai vadovaujasi šūkiu „Čia viskas tikra“.

Varžybų startas – Molėtų universali daugiafunkcinė aikštė (Juliaus Janonio g. 31), 12 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją