Apie tai, kad Anykščiuose nebeliks banko padalinio, „Medicinos bankas“ paskelbė liepos 13-osios, šeštadienio, laikraštyje „Anykšta“. Užsakytame informaciniame pranešime nurodoma, kad Anykščių padalinio veikla perkeliama į „Medicinos banko“ Panevėžio filialą.

Pirmadienio popietę paskambinus į „Medicinos banko“ Anykščių padalinį, atsiliepusi darbuotoja, paklausta, ar banko padalinys iš Anykščių išsikrausto visam laikui, informavo, kad „Medicinos banko“ padalinio po rugpjūčio 30 dienos nebeliks ir artimiausiais mėnesiais jo vėl atidaryti neplanuojama.

„Tačiau jūs „Medicinos banko“ paslaugomis galėsite pasinaudoti bet kuriame kitame Lietuvos padalinyje, nebūtinai Panevėžyje“, - bandė nuraminti banko darbuotoja.

Artimiausi „Medicinos banko“ padaliniai veiks Ukmergėje bei Kupiškyje.

Beje, „Medicinos banko“ Anykščių padalinio darbuotoja perspėjo, kad su piniginėmis lėšomis susijusius reikalus, ypač jei tai yra banko indėliai, klientams Anykščiuose reikėtų suskubti susitvarkyti iki rugpjūčio 30 dienos.

Pastaraisiais metais daugelį metų veikę bankų padaliniai lyg susitarę iš Anykščių išsikrausto.Neliko SEB banko padalinio - dabar jo vietoje veikia viešojo maitinimo įstaiga, uždarytas DnB Nord ( dabartinio „Luminor“ banko) padalinys - jo vietoje prekiaujama dėvėtais drabužiais.

Anykščiuose šiuo metu yra likę tik dviejų bankų - „Swedbank“ bei „Šiaulių banko“ padaliniai, tačiau ir šie bankai optimizuoja savo veiklą ta linkme, kad klientai svarbiausias finansines operacijas atliktų patys, prisijungę prie bankų savitarnos svetainių internete. Mieste taip pat finansinius reikalus galima tvarkyti Anykščių kredito unijoje.

Beje, „Šiaulių bankas“, galima sakyti, dabar Anykščiuose jaučiasi bene tvirčiausiai, mat yra laimėjęs Anykščių rajono savivaldybės administracijos skelbtą viešąjį pirkimą aptarnauti Savivaldybės sąskaitas – taigi, šio banko sąskaitoje sukasi Anykščių rajono savivaldybės milijonai.