Susisiekimas — vienas iš svarbiausių gyventojų saugumo ir patogumo veiksnių, kokybiška transporto infrastruktūra yra gyvybiškai svarbi gyventojams ir verslo subjektams. Muziejaus gatvė yra judri, šioje miesto dalyje yra tiek gyvenamųjų, tiek komercinės ir kitos paskirties pastatų, o transporto priemonių srautai ir pėsčiųjų srautai — gana dideli. Atsižvelgiant į prastą Muziejaus gatvės būklę, nepatogias pėsčiųjų judėjimo sąlygas bei poreikį tvarkyti važiuojamąją dalį, jau ne vienerius metus ieškota galimybių kapitaliai sutvarkyti šią gatvę.

Tai bus padaryta bendromis Telšių rajono savivaldybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos pastangomis — dalį reikiamų lėšų skirs direkcija, dalį — Savivaldybė. Artimiausiu metu tarp šių įstaigų bus pasirašoma bendradarbiavimo sutartis.

Šiuo metu koreguojamas Muziejaus gatvės rekonstrukcijos projektas, gavus reikiamus leidimus, rangovą darbams atlikti parinks Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Darbų metu bus kapitaliai atnaujinta kelio danga, įrengtos lietaus nuotekos, apšvietimas, pėsčiųjų ir dviračių takai. Šaligatviai ir pėsčiųjų perėjos bus pritaikytos asmenims su negalia. Šiuo metu tvarkomi reikiami dokumentai, planuojama, kad fiziniai darbai bus pradėti kitais metais.

„Kiekvieną savaitę lankomės įvairiose Telšių rajono gyvenvietėse, nuolat apžiūrime ir vertiname kelių būklę, tad poreikis tvarkyti gatves mums tikrai yra žinomas. Remonto laukiančių gatvių yra daugiau nei lėšų darbams, tad gatves tvarkome palaipsniui. Džiugu, kad pagaliau atėjo eilė ir Muziejaus gatvei“,— teigia Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.