„Telšių rajono savivaldybės administracija, planuodama darbus, Tryškių viešąsias erdves siekia pritaikyti įvairaus amžiaus ir poreikių gyventojams, aktyviam ir pasyviam laisvalaikiui. Todėl darbų sąraše — ne tik gatvių rekonstrukcija, bet ir laisvalaikiui bei sportui reikiamų aikštynų įrengimas“,— informuoja Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas.

Tryškių viešosios erdvės suplanuotos tvarkyti keliais etapais. Pirmasis — bus tvarkoma miestelio centre esanti Turgaus aikštės teritorija. Čia vyksta įvairūs minėjimai, renginiai, organizuojama prekyba. Vakariniame aikštės pakraštyje stovi apie XIX a. viduryje pastatytas Šv. Florijono koplytstulpis, kuriam tvarkyti taip pat bus ieškoma lėšų.

Vairuotojų, dviratininkų ir pėsčiųjų patogumui bei saugumui užtikrinti bus rekonstruojama Šviesos gatvė. Šioje gatvėje, už Tryškių seniūnijos pastato, bus rengiama turgavietė su prekybinėmis vietomis, taip pat įrengtas viešasis tualetas. Sėkmingas tokios turgavietės įrengimo pavyzdys — Luokės miestelis, gyventojai noriai naudojasi galimybe vykdyti prekybą tam skirtoje vietoje.

„Įgyvendinant projektą, taip pat bus tvarkomos viešosios erdvės prie Virvyčios upės. Siekiant pagerinti kultūrinės veiklos kokybę, čia bus įrengta lauko estrada, poilsiautojai saugiai ir patogiai galės pramogauti prieplaukoje, paplūdimyje bei pavėsinėse. Gyventojams bus suteikta galimybė sportuoti gryname ore — prie upės įrengsime treniruoklių bei sporto aikšteles“,— suplanuotus darbus pristato Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas.

Minėti darbai bus atliekami pagal priemonę „Kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas“.

Iš kitų finansavimo šaltinių Tryškiuose numatyta rekonstruoti Stoties, Lazdynų Pelėdos, Klaipėdos ir Telšių gatves, vedančias į gyventojams svarbius objektus: mokyklą, bažnyčią, seniūniją, kapines bei kt.

Tryškiai — ne tik gerais žmonėmis, bet ir savo istorija garsus miestelis, kuris, kaip teigiama rašytiniuose šaltiniuose, įsikūrė 1537 m. prie dvaro. XVII a. dvaras ir miestelis buvo atiduoti atskiriems valdytojams: 1611 m. Tryškius valdė Žemaitijos teisėjas Andrius Valavičius, XVII a. pab. — Lietuvos DK kancleris Kristupas Zigmantas Pacas.

1701 m. ties Tryškiais įvyko švedų ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenių susirėmimas, miestelis degė. Iš dalies atkurti ikikarinę padėtį pavyko XVIII a. viduryje. Gaisrai Tryškiuose minimi ir 1868, 1887, 1910, 1941, 1944 bei kitais metais.