Alsėdiškis pasakojo ne sykį kreipęsis į UAB „Plungės vandenys“. Iš pradžių skambinęs pavasarį, kai tik dangtis pradėjo bildėti, tačiau esą tuomet niekas nesureagavęs. Vėliau įmonės darbininkus sutikęs Alsėdžiuose. Jie žadėję pagelbėti, bet dar ilgai nesirodė. Galiausiai praėjusią savaitę dangtį sutvarkę, bet atlikti darbai buvę netvarūs.

„Tik tam sykiui pataisė. Praėjo trys dienos – ir vėl tas pats, – guodėsi Vacys. – Užlipęs ant to dangčio linguotis gali.“

Vyras mąstė, kad gal pataisymai nerimti, o gal meistrai mažai gebantys?

„Neįdeda ten tarpinės kokios, o tik supuvusį šniūrą. Neklibėjo kurį laiką, bet mašinoms važiuojant jis, matyt, išsijudino, ir vėl kliba“, – svarstė.

Pasiaiškinti dėl alsėdiškiui ir jo artimiesiems ramybės neduodančio dangčio susisiekėme su „Plungės vandenų“ darbuotoju Sigitu Jonučiu.

„Kaip bilda? Juk sutvarkėm. Jau du kartus tvarkėm“, – stebėjosi išgirsta naujiena.

Esą po paskutinio tvarkymo jokio skambučio nesulaukė, todėl ir nežinojo, kad problema atsinaujino.

„Ten iš dalies gal ir gamyklinis brokas yra. Prie to dangčio, stengiantis apsaugoti nuo bildesio važiuojant sunkiasvorėms mašinoms, buvo toks guminis tarpiklis. Tačiau jis susidėvėjo ir savo funkcijos nebeatliko, todėl prieš metus jį išėmėm. Vietoj jo įdėjom virvės galą. Kito nieko neturėjom. Ir beveik metus jis tarnavo. Kol paskambino, kad ir vėl bilda. Tada vėl sutvarkėm.“

Vyras sutiko, kad virvagalis negali atstoti gumos, juo labiau kad toje vietoje, kur Alsėdžiuose yra minėtas dangtis, važiuoja miškavežiai, sunkvežimiai, prekybiniai automobiliai ir tą virvę slėgdami nugnybia. Todėl dangtis ir vėl pradeda bildėti.

S. Jonutis sakė, jog, pasitaręs su vadovais, spręs šią problemą iš esmės. Galbūt dangtį sukeis su kitu, esančiu ne miestelio teritorijoje, o gal ir naują pirks. Kaip jau valdžia pasakys. Mat įsigyti naują kainuoja nemažus pinigus – gali tekti ir kelis šimtus pakloti.

Kada į alsėdiškio namus grįš ramybė, kalbintas „Plungės vandenų“ darbuotojas tiksliai pasakyti negalėjo.

„Gal ir šią savaitę, jei nebus iškvietimų dėl rimtų gedimų. Mūsų brigada – avarinė. Šalinam vandentiekio ir nuotekų tinklų gedimus. O dangčio sutvarkymas nėra pirmos skubos darbas. Bet sutvarkysim. Skambinsiu viršininkui ir suderinsiu“, – žadėjo S. Jonutis.