Apie tai, kad žadama remontuoti ne tik šio tilto turėklus, bet ir dalį šaligatvio Dariaus ir Girėno gatvėje, skelbta dar pernai vasarą. Reikia pasakyti, kad šaligatvio palei naująjį viešbutį „Oginski Hotel“ danga pernai išties buvo pakeista, tik surūdiję ir nežinia, kokius laikus menantys tilto turėklai taip ir nesulaukė meistrų rankų.

Tiesa, pernai seni tilto turėklai tik bjaurojo miesto veidą, o šiemet, daliai jų nugarmėjus nuo šlaito, iškilo reali grėsmė praeiviams, ypač mažiesiems, kurie dažnai neatsargiai bėga, kur akys mato, arba skuodžia savo paspirtukais ar dviratukais. Užtektų tik mažo žingsnelio į šoną, kad koks neapdairus pyplys nupultų nuo tilto ir nusiristų gana stačiu šlaitu žemyn. O tada jau pasekmės ir dideli nemalonumai miesto seniūnijai, iki šiol nepažymėjusiai šios pavojingos vietos įspėjamaisiais ženklais, – neprognozuojami.

Kodėl sulūžusių tilto turėklų neskubama tvarkyti, „Žemaitis“ teiravosi Plungės miesto seniūnės Dangirutės Jurkuvienės. Ir išgirdo džiugią žinią, jog darbai turėtų prasidėti jau netrukus.

Sutartis su konkursą laimėjusia šiauliškių įmone „L&O kompanija“ pasirašyta kovo 15 dieną. Įmonė įsipareigojo iki birželio pagaminti ir sumontuoti naujus turėklus. Pasak seniūnės, bus atnaujintas ir pėsčiųjų takas per tiltą. Darbų vertė – 23 837 eurai.

„Įmonė jau yra užsakiusi turėklus. Jie bus naujoviški, kaip tilto Birutės gatvėje, tik tvirtesni. Viliamės, kad darbai bus atlikti per gegužės mėnesį ir tas gal šimto metų objektas, neaišku, kiek neremontuotas, nebebadys akių“, – kalbėjo D. Jukuvienė.

Seniūnės teiravomės ir to, kodėl apie tilto turėklų remontą buvo skelbta dar pernai, tačiau iki šiol niekas nepajudėjo. Pasak D. Jurkuvienės, išties tikėtasi tilto turėklus pakeisti dar pernai, tačiau lėšų tam taip ir nebuvo rasta, todėl darbai nukelti į šiuos metus – tik patvirtinus šių metų Savivaldybės biudžetą, atsirado galimybė paskelbti darbų pirkimo konkursą.