Priminsime, kad universalus sporto ir sveikatingumo kompleksas kyla miesto pakrašty, Mendeno gatvėje. Praėjusių metų pabaigoje buvo baigti pirmojo etapo darbai – daugiau nei 5-is milijonus eurų kainavęs baseinas. Tad dar prieš Kalėdas Savivaldybė pradėta atakuoti klausimais, tai kada gi tas ilgai lauktas baseino atidarymas.

Vis tik plungiškiams teko apsišarvuoti kantrybe, mat gruodį pradėtos baseino statybos darbų užbaigimo įforminimo procedūros užtruko. Kaip „Žemaičiui“ sakė Savivaldybės administracijos direktorius Mindaugas Kaunas, daugiausiai pastabų turėjo priešgaisrinė tarnyba, vis tik rimtų trūkumų nenustatyta.

„Šis tas nesuėjo dokumentacijoje, tai prie to kibta. Buvo klausimų ir dėl tam tikrų statybinių mazgų užsandarinimo. Bet dabar į visus klausimus jau atsakyta, viskas išspręsta ir jau turime darbų užbaigimo aktą. Beliko įregistruoti baseiną Registrų centre ir perduoti jį valdyti Plungės sporto ir rekreacijos centrui. Tai bus padaryta artimiausiame Tarybos posėdyje dar šį mėnesį“, – kalbėjo M. Kaunas.

Minėto Plungės sporto ir rekreacijos centro vadovo Alvydo Viršilo teiravomės, ar centras jau yra pasiruošęs perimti valdyti šį naująjį objektą, o svarbiausia – atverti jo duris lankytojams.

„Pasiruošimas vyksta jau kurį laiką, visi reikalingi baldai nupirkti ir baigiami surinkti, reikalingos priemonės yra, platforma vaikams mokyti plaukti ir laiptai senjorams nulipti į vandenį yra atvežti ir sumontuoti. Baiginėjam ir darbuotojų atranką. Dar vienas svarbesnis laukiantis darbas – atlikti baseino vandens laboratorinius tyrimus. Jie paprastai užtrunka 2–3 savaites, tad planuojam kitos savaitės pradžioje Klaipėdos higienos centrui pristatyti vandens mėginius. Be šito baseinas negalės pradėti veikti“, – kalbėjo A. Viršilas. Ir atskleidė, kad planuojama baseino atidarymo data – balandžio pradžioje, prieš Velykas ar tuoj po jų.

Pastarosiomis dienomis spręsta ir dėl kavinukės baseine veiklos. Svarstyta ją perduoti valdyti privačiai įmonei, tačiau galiausiai prieita išvados, kad kavinukę turėtų administruoti tas pats Plungės sporto ir rekreacijos centras, kadangi ji neturi atskiros patalpos, įrengta vestibiulyje, toje pačioje erdvėje, kur bus parduodami apsilankymo baseine bilietai.

„Matome, kad iki atidarymo nespėsime įsigyti kavinukei reikalingos įrangos, tad galbūt kurį laiką veiks tik kavos ir užkandžių automatai, – kalbėjo A. Viršilas. – Bet su laiku įrengsim ir kavinukę, joje bus galima atsigaivinti ar užkąsti po apsilankymo baseine.“

O kaip baseinas veiks per vasaros sezoną? Ar nereikės tik atidarius po mėnesio kito vėl užrakinti baseino duris vasaros sezonui?

Plungės sporto ir rekreacijos centro vadovas atsakė, kad kol kas šis klausimas neišspręstas. Esą nesinorėtų tik atsidarius vėl užsidaryti, tačiau kuriam laikui, bent 2–3 savaitėms, kai Plungės šilumos tinklai paprastai atlieka vamzdžių hidraulinius bandymus, veiklą sustabdyti reikės.