Mieste važiavimas – veltui

„Senatvės pensijos amžiaus asmenims, pateikusiems tai liudijantį pažymėjimą ir važiuojantiems Telšių miesto autobusų reguliaraus eismo maršrutais, taikoma 100 proc. nuolaida. Teisė nemokamai vietinio (miesto) reguliaraus susisiekimo autobusais suteikta ir moksleiviams atostogų metu, taip pat – neįgaliesiems,“ – primena Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas.

Sprendimai dėl nemokamo pavėžėjimo priimti siekiant gerovės senjorams, neįgaliesiems ir moksleivių šeimoms, taip pat norint didinti naudojimąsi viešuoju transportu.

Keleivių skaičiai ženkliai didėja

Telšių rajono savivaldybės tarybos sprendimas dėl senatvės pensinio amžiaus asmenų nemokamo pavėžėjimo priimtas 2018 m. vasario 22 d., dėl moksleivių nemokamo pavėžėjimo atostogų metu – 2018 m. birželio 28 d., dėl neįgaliųjų – 2018 m. rugsėjo 27 d.

Pastebima, kad jau nuo kovo mėnesio teisę į lengvatą įgijusių keleivių skaičius pradėjo ženkliai didėti: 2018 m. vasarį miesto maršrutais važiavo 18 tūkst. 985 keleiviai, kovą – 23 tūkst. 767, gegužę – 40 tūkst. 582, spalį – jau 44 tūkst. 906 keleiviai.

Senjorai – mūsų šviesuliai, sukūrę pamatą valstybei. Neturime galimybės pensininkams padidinti kuklių pensijų – jų dydis sprendžiamas valstybiniu lygmeniu, bet važiavimo autobusais kainas reguliuojame patys, todėl pasirūpinome, kad senjorai sutaupytų bent už važiavimą autobusu mieste. Neįgaliesiems nemokamos kelionės taip pat suteikia galimybę laisviau judėti, tad šiandien drąsiai galiu teigti, kad po Tarybos sprendimų priėmimo tiek senjorai, tiek neįgalieji ir moksleiviai nebevaržo savęs – drąsiai važiuoja pas gydytojų, į kapines, pas draugus ar kur kitur,“ – pokyčiais džiaugiasi Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas.

Keleiviniu transportu naudojasi ir jaunimas

„Praėjusių metų kovo–lapkričio mėnesiais autobusais važiavo 270 tūkst. 775 100 proc. lengvatą turinčių keleivių. Įteisinus nemokamą važiavimą, šis skaičius ženkliai išaugo: per tą patį 2018-ųjų laikotarpį autobusais nemokamai važiavo jau 324 tūkst. 13 keleivių. Skaičiai byloja, kad po Telšių rajono savivaldybės tarybos sprendimų priėmimo neįgalių ir pensinio amžiaus keleivių skaičius išaugo 53 tūkst. 238 palyginti nei tada, kai už bilietus jiems reikėjo mokėti,“ – rezultatus ir pokyčius apibendrina Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas.

Pastebima ir tai, kad miesto autobusais noriai atostogų metu naudojasi moksleiviai: liepą užfiksuoti 4 tūkst. 705, rugpjūtį – 5 tūkst. 249 mokyklinio amžiaus keleiviai.