Kaip rašoma savivaldybės pranešime, sidabrinę eglę Žemaitijos sostinei padovanojo Nijolė Bagočienė iš Ubiškės, Pateklėnų kaimo. Žaliaskarė privačiame kieme augo daugiau nei 20 metų iki tol, kol plačiomis šakomis užgožė gyventojos kiemo erdvę, ėmė kelti pavojų. „Ypatingai malonus jausmas padovanoti miestui dovaną. Bus neapsakomai smagu atvykti kartu su anūkais ja pasigrožėti“, – teigė N. Bagočienė.

Telšių seniūnijos seniūnas Česlovas Ubartas sakė esąs labai dėkingas svarbiausią švenčių akcentą – natūralią, kvepiančią, su meile užaugintą eglę padovanojusiai Bagočių šeimai.

Masinių šventinių renginių dėl koronaviruso pandemijos atsisakęs miestas pradeda įgyvendinti miestelėnams ir svečiams duotą pažadą – švenčių laukimas šiemet bus ne mažiau stebuklingas.

Kaip ir kasmet, gruodžio 6-ąją, per 229-tąjį Telšių miesto gimtadienį, pagrindinė miesto puošmena bus įžiebta ir kartu su kitomis šviečiančiomis kalėdinėmis dekoracijomis nušvies aikštę bei kurs šventišką atmosferą viso kalėdinio laikotarpio metu. Kartu tradiciškai nušvis ir centre stovintis vandens bokštas, žiemos paslaptimi apgaubta kalėdinių eglučių alėja Katedros aikštėje bei kitos viešosios erdvės.

Telšiškiai ir visi mylintys Žemaitijos sostinę internetinės transliacijos metu išvys kelionės link Kalėdų pradžią – eglutės įžiebimo momentą tiesiogiai iš Turgaus aikštės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)