Kaip rašoma Kultūros paveldo departamento puslapyje, Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos aktu nežinomo liaudies meistro išdrožta Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo skulptūra buvo pripažinta koplytėlės vertingąją savybe, nors skulptūra ir nebuvo pirminė. Pirminė skulptūra buvo „Pieta“, kuri taip pat dingusi.

Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo dogmą 1854 m. gruodžio 8 d. paskelbė popiežius Pijus IX. Dogma teigia, kad Mergelė Marija Dievo malonės veikimu nuo pat pradėjimo buvo apsaugota nuo gimtosios nuodėmės. Daugeliui ji iki šiol sunkiai suprantama ir prieštaringai vertinama, nors kaip ir kitos tikėjimo tiesos, gimė jau daug anksčiau ir plito tikinčiųjų bendruomenėje, kol Bažnyčia tai užtvirtino dokumentu.

Specialistai, neradę skulptūros koplytėlėje, skulptūros dingimo aplinkybes pradėjo aiškintis su Šateikių seniūnijos seniūnu ir Aleksandravo kaimo bendruomenės atstovais. Tikėtasi, kad skulptūra gali būti perkelta saugojimo tikslais į bendruomenės patalpas. Bendruomenės atstovai informavo, kad skulptūra galėjo dingti apie 2019 m. spalio-lapkričio mėn. Dėl šio įvykio kreiptasi į policijos komisariatą.

Neseniai buvo pranešta apie kitą pavogtą statulėlę Šilalėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)