„Grąžinus nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, pradėjus sparčiau komplektuoti karinius dalinius ir į šalį atvykus sąjungininkų kariams, kariuomenės infrastruktūros atnaujinimas ir naujos kūrimas yra tarp svarbiausių prioritetų. Mums svarbu, kad karys būtų gerai aprūpintas, turėtų geras tarnybos, gyvenimo ir buities sąlygas“, – sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Anot Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, vystant Kęstučio bataliono infrastruktūros plėtrą, kareivinės pradėtos statyti 2019 metais. Jų statyba baigta anksčiau numatyto termino – 200 nuolatinės privalomosios pradinės ir profesinės karo tarnybos karių kareivinėse įsikūrė dar pavasarį. Prireikus čia bus apgyvendinami ir sąjungininkų kariai.

Dviejų aukštų pastate įrengtos miegamosios ir administracinės patalpos, ateityje planuojama čia padaryti ir sporto kompleksą.

Prieš keletą mėnesių naujos kareivinės duris atvėrė Rukloje, Lietuvos didžiojo etmono Jonušo Radvilos pulko teritorijoje. Jos skirtos Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariams.

Šiose trijų aukštų kareivinėse gyvena per 400 karių. Čia taip pat įrengtos darbo ir mokymosi patalpos, nauja karių sporto ir laisvalaikio infrastruktūra.

Į naujas patalpas šiemet įsikėlė ir Radviliškyje dislokuotas Kunigaikščio Margirio pėstininkų bataliono štabas. Apie 100 darbo vietų įrengtos moduliniuose ir kilnojamuosiuose statiniuose.

KAM teigimu, investicijos į dvejas naujas kareivines ir štabo pastatą siekia 9,4 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)