Tauragės rajono savivaldybė su Tauragės Lions klubu kviečia visus rajono ir šalies gyventojus pagerbti didvyrius 13 valandą sustojant savo daugiabučių namų balkonuose ar individualią namų kiemuose, iškėlus trispalves ir papuošus savo namų langus piešiniais, simbolizuojančiais laisvę ir Lietuvą.

Dirbančių žmonių 13-tą valandą prašoma 1-2 minutėms sąmoningai sustabdyti darbą, vairuojančių – sustoti pakelėje ar prie sankryžų.

„Šiemet akcijos „Sustok už didvyrius!” formatas išliks toks kaip pernai, išskyrus susikibimą rankomis gatvėse. Sausio 13 dieną 13 val. visoje Tauragėje skambės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos garso sirenos, katalikų ir evangelikų-liuteronų bažnyčių varpai. Įvairiose miesto vietose pastatysime kelis įgarsinimo taškus – širdies dūžiai pereis į muzikinį foną, grosime Eurikos Masytės „Laisvę“ ir kitas patriotines dainas. Policija mieste kelioms minutėms pilnai sustabdys eismą“, - pasakoja Tauragės LIONS klubo prezidentas Valdas Latoža.

Kaip rašoma pranešime, aktyviai dalyvauti šioje akcijoje pakviestos ir Tauragės rajono švietimo įstaigos, kad dailės pamokų metu vaikai nusipieštų trispalves ir kitokių tautinės tematikos piešinių, kuriais galės pasipuošti langus.

Už šią iniciatyvą „Sustok už didvyrius!“ Tauragės LIONS klubas 2020 metais buvo apdovanotas Tarptautinės LIONS organizacijos „Club Excellence“ apdovanonimu ir Tauro rago statulėle Lietuvoje.

„Pernai tauragiškiai gausiai dalyvavo, išsinešė į gatves trispalves, įsijungė daugybė įmonių, organizacijų, ypač įsikūrusios miesto centre, kur buvo galimybė nepertraukiamai susikabinti rankomis. Vien savivaldybės apie 70 darbuotojų sustojo, taip pat muziejaus, kultūros centro, Šaulių sąjungos, policijos ir daugelio kitų įstaigų darbuotojai. Ir ne tik miesto centre dirbantys žmonės rikiavosi šalia savo darboviečių ir sudarė gyvą grandinę. Labiausiai džiugina tai, kad žmonės patys užsidegė šia idėja, nereikėjo ypatingai raginti, iškart pajautėme, kad žmonės įsijungs ir dalyvaus. Pati rajono savivaldybė parodė puikų pavyzdį“, - pasakoja V. Latoža.

Organizatoriai tiki, kad šiemet į savo balkonus bei kiemus išeis ir už Lietuvos didvyrius sustos dar didesnė 20 tūkst. gyventojų turinčios Tauragės dalis bei 13 valandą trumpam sustos visos Lietuvos gyventojai.

Tauragiškiai kviečia nufotografuoti šio renginio akimirkas savo vietovėje ir pasidalinti jomis, pažymint Tauragės rajono savivaldybę ir grotažymę #SustokUžDidvyrius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)