Stefanas ir Mia sako pasidalijo kelionės įspūdžiais iš anksti pavasarį vykusios viešnagės Saulės mieste.

Ikoniškoji šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus katedra tik paskatino šį miestą įtraukti keliaujant po Lietuvą. Pora pasakoja Šiaulius įsimylėjusi ir dėl jų architektūros, bendro miesto „paveikslo“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Dažnai turistai skundžiasi, kad miestai pilni... kitų turistų! Ir kad sunku prasilenkti, pamatyti įvairiausius objektus. O Šiauliuose keliautojai džiaugėsi galį ištiesti kojas žaliuosiuose plotuose, ramiai tyrinėti miesto gatves. Ką jau kalbėti apie ežerus ir pažintinius takus tik ir kviečiančius vietinius ir miesto svečius mėgautis žaluma ir gražia gamta.

Ir ne tik gamtos grožis turi sudominti. Pasak keliautojų iš Vokietijos, mieste gausu meno kūrinių – nuo šiuolaikinio gatvės meno iki Vilniaus gatvę vis dar puošiančių neįprastų reklamų (tūrinės reklamos). Penkios juodos katės ant vaistinės „Valerijonas“ stogo ar miesto herbas pačiame centre – tai tik keli objektai, verti jūsų dėmesio.

Šiauliuose praleidusi net kelias dienas pora, regis, išvaikščiojo juos skersai išilgai. Juos sužavėjo ir pėstiesiems skirta Vilniaus gatvės dalis, vadinamasis bulvaras. Pora pastebėjo ir penkis juodus katinus ant „valerijono“ vaistinės stogo, didžiulį miesto herbą prie „Gaidžio“ laikrodžio aikštės. Neliko nepastebėtas ir Chameleonas medyje, pasimatuoti ir M. Gaubo sukurti „Mano batai“. Ir tai tik keli objektai, kurie patraukė keliautojų iš Vokietijos akį.

Pasivaikščiojimams svečiai iš Vokietijos pasirinko Talkšos ežero pakratę, ten sutiko didžiausią Lietuvoje gyvūno skulptūrą – „Geležinę lapę“. Netoli įkurtas Vandos Kavaliauskienės Katinų muziejus taip pat pateko į maršrutą. Pasak keliautojų, jį būtina įtraukti į savo planus.

O kur dar Chaimo Frenkelio vila su rožių sodu, istoriniu pastatu ir jo ekspozicijomis – būtina užsukti.

Baigdami savo vizitą Šiauliuose keliautojai iš Vokietijos pažadėjo sugrįžti: „Šiauliai – ketvirtas pagal dydį Lietuvos miestas, kuris nusipelno daug daugiau dėmesio!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)