Pavasaris šiais metais įsibėgėja sunkiai: lyg ir gražus oras, bet vėjai ir naktimis atsėlinančios šalnos vis dar primena, kad neseniai pasibaigė žiema. O Burbiškio dvaro šeimininkai džiaugiasi, nes vėsesnis oras šiek tiek pristabdė intensyvų tulpių žydėjimą, tad savaitgalį atvykusieji į Tulpių žydėjimo šventę galės grožėtis tikrai įspūdingu vaizdu – žydi dauguma įvairių rūšių tulpių. Spalvų ir žiedų formų jūra vilioja šių gėlių mėgėjus ne tik iš viso Lietuvos, bet ir iš kaimyninių šalių, rašoma Radviliškio rajono savivaldybės pranešime spaudai.

„Devynioliktąjį kartą vykstanti Tulpių žydėjimo šventė Burbiškio dvare – didžiausia ir labiausiai laukiama pavasario šventė ne tik Radviliškio rajono, bet ir visos Lietuvos, net kaimyninės Latvijos žmonių, o Burbiškio dvaras – rajono žmonių pasididžiavimas, gražiausias rajono kampelis. Žydint gražiosioms Burbiškio dvaro tulpėms, čia gera atsipūsti nuo kasdienės rutinos. Atvažiuokite į šventę: pirmąją dieną pasiklausysite puikių koncertų, pasigrožėsite 450 rūšių ir formų tulpių kolekcija, antrąją šventės dieną sudalyvausite šeimų iškyloje Burbiškio dvaro sode“, – į šventę kviečia Antanas Čepononis, Radviliškio rajono savivaldybės meras.

Pirmąją šventės dieną, gegužės 11-ąją, numatoma šventės pradžia – 11 val., iškilminga atidarymo ceremonija – 13val. Atvykusieji kviečiami aplankyti restauruotus dvaro pastatus ir žydinčias tulpes.

Šventinę nuotaiką kurs Smilgių kultūros centro vario dūdų orkestras „Saulutė“, retro muzikos programa „O buvo taip...“ ir solistai Natalija Katilienė, Kęstutis Alčauskis, Dainius Puišys, Inga Valinskienė su grupe, grupės „Biplan“, „Colours of Bubbles“, Džordana Butkutė ir grupė. Pirmos dienos šventės vedėjas – Gintas Vačikauskis.

Antrąją šventės dieną, gegužės 12-ąją, Burbiškio dvare koncertuos kantri grupė „Karčiama“, grupės „Jonis“, „Undarox“, „Klova-Belkin Band“. Į šeimų iškylą Burbiškio dvaro sode pakvies Šeduvos kultūros ir amatų centras. Šeimų su mažais ir jau paaugusiais vaikais lauks piešimo, šokių, burbulų pūtimo pamokėlės, lauko žaidimai, sveikos gyvensenos kampelis, įdomios fotografijos kampeliai, prizai, siurprizai ir kitos smagios pramogos.

Abi šventės dienas lankytojų lauks unikali restauruotų gramofonų, patefonų paroda, restauruoti senoviniai automobiliai, devyniolikos metų Tulpių žydėjimo švenčių akimirkas primenanti radviliškiečio fotografo Rimanto Petriko fotografijų paroda. Mažųjų šventės dalyvių laukia įvairūs batutais, šokdynės, sūpynės, vandens burbulai ir panašios pramogos. Dvaro parko, kurio plotas – net 15 ha, tvenkinių salelėse visų lauks profesionalūs dailininkai.

Tulpių žydėjimo šventėje dalyvaus daug garbių svečių iš Lietuvos. Kaip ir kasmet, Tulpių žydėjimo šventėje dalyvaus Adomo Baženskio, padovanojusio dvarą Radviliškio rajono savivaldybei, artimieji. Į šventę žadėjo atvykti du Adomo Baženskio sūnūs: Jurgis ir Andrejus su šeimomis.

Šventės dalyvių ir svečių laukia liaudies meistrų gaminių mugė, įvairūs atrakcionai. Veiks tautodailininkų mugė. Dvare šiltuoju metų laiku nuolat veikia kavinė, puikioje suvenyrų parduotuvėlėje galima įsigyti ne tik tradicinių suvenyrų, bet menininkų darbų.

Pirmąją šventės dieną bilieto kaina suaugusiesiems – 10 Eur, vaikams – 5 Eur. Ikimokyklinio amžiaus vaikai į šventę įleidžiami nemokamai.

Antrąją šventės dieną bilieto kaina suaugusiesiems – 5 Eur, vaikams – 3 Eur. Ikimokyklinio amžiaus vaikai į šventę įleidžiami nemokamai.

Burbiškio dvaras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)