Ketvirtadienį atėję į darbą Vasario 16-osios gatvėje įsikūrusio baro „Black Bar“ darbuotojai nustebo pamatę, kad prie jo neliko priėjimo. Todėl esą jie buvo priversti tą dieną taip ir neatsidaryti.

„Norime nuoširdžiai pasakyti ačiū Šiaulių miesto savivaldybė, kuri taip nuostabiai rūpinasi miesto verslu ir imasi iniciatyvos savarankiškai kurti pokyčius! Ta proga „Black Bar“ šiandien nedirbs, nes štai tokį priėjimą radome atvykę į darbą ryte. Išties – ačiū“, – buvo rašoma ironiškai baro feisbuko paskyroje. Šiuo įrašu netrukus ėmė dalintis ir puslapio gerbėjai.

Susisiekus su baro atstovais, jie teigė, jog problema kilo dėl to, jog šie darbai jiems buvo staigmena. „Visas nepasitenkinimas kilo dėl to, kad savivaldybė mūsų niekaip neinformavo apie remontus ir jų apimtį bei trukmę laike (jokio rašto, pranešimo). Jei būtume žinoję, būtume galėję imtis pasirengimo tam darbų“, – aiškino verslininkai.

Anot jų, nors ir yra numatytas NT ir žemės mokesčių kompensavimas, jo neužteks kompensuoti prarastų pajamų.

Vis dėlto baras jau veikia – iš senų plytelių buvo padarytas priėjimas. „Patys dar padėjome palečių iki tų plytelių, kad pas mus galėtų toliau lankytis klientai“, – sakė „Black Bar“ atstovai.

Daugiau skundų nesulaukė

Šiaulių miesto savivaldybės atstovai nesutinka, kad apie Vasario 16-osios gatvėje vyksiančius darbus verslai nebuvo tinkamai informuoti.

„Šiaulių miesto savivaldybė internetinėje svetainėje informavo apie minėtoje gatvėje pradedamus darbus ir kad statybos laikotarpiu bus ribojamas eismas. Prieš tai vyko rekonstrukcijos projekto pristatymai ir viešieji svarstymai“, – teigiama pateiktame atsakyme.

Pasak savivaldybės atstovų, už tinkamą patekimą į gatvėje esančius pastatus – kavines, barus, o taip pat ir daugiabučių gyvenamųjų namų kiemus ir kt. – atsakingi rangovai. Jiems laiku atlikti savo pareigas neva sutrukdė naktį siautusi liūtis.

„Šiaulių miesto savivaldybės administracija ir FIDIC inžinierius raštu ir papildomai telefonu yra įspėję rangovą – UAB „Infes“, kad pastarasis privalo laikytis tvarkos statybvietėje ir užtikrinti patekimą į pastatus, kavines, parduotuves. Sudėtingesnė situacija prie baro susidarė po naktį ir ryte siautusios liūties, apgailestaujame, kad rangovai nespėjo operatyviai sureaguoti į besikeičiančias gamtines sąlygas“, – rašoma savivaldybės atsakyme „Delfi“.

Jame taip pat teigiama, kad dėl nepatogumų patenkant į patalpas daugiau skundų negavo – kreipėsi esą tik vieno baro atstovai.

Išnaudojo neįprastą aplinką

Tai, kad ne visi gatvėje įsikūrę verslai ėmė reikšti nepasitenkinimą prasidėjusiais darbais, įrodo kitoje gatvės pusėje įsikūrusio „Bottoms Up“ baro įrašas feisbuke. Jame į situaciją pažvelgta optimistiškai – lankytojus jie kvietė pasimėgauti neįprasta „post-apokaliptine“ aplinka.

„Ne kasdien pasitaiko proga pasibūti taip savotiškai įrengtame kampelyje miesto centre“, – rašoma vakar dienos, pirmadienio, įraše.

Susisiekus su baro atstovais, šie teigė, jog gatvės remonto darbai jų veiklos nepaveikė ir jie nebuvo priversti neatverti durų nei dienos.

„Į viską žiūrime pozityviai, visur paliekami praėjimai, o jeigu kažko nėra, tiek statybininkai, tiek savivaldybės atstovai labai noriai bendrauja ir greitai priima sprendimus. Turime keletą stalelių lauke, aplinka gal ir neatrodo pati patraukliausia, bet kaip svečiai sako, tai savotiška egzotika“, – pusiau juokais sakė „Bottoms Up“ atstovai.

Darbai gali užtrukti

Vasario 16-osios gatvėje vykdomi plataus masto darbai: rekonstruojami lauko lietaus nuotekų tinklai, lauko elektros, apšvietimo tinklai, grindinio danga, bus įrengta mažosios architektūros elementų, atsodinami nauji medžiai ir želdynai.

Pasak savivaldybės, rangovas, UAB „Infes“, Vasario 16-osios g. įsipareigojo rekonstruoti per 6 mėnesius, tačiau darbai gali ir užsitęsti. To priežastis – Vasario 16-osios g. atkarpoje tarp Vilniaus ir Vytauto g. aptikta kapavietė.

„Dėl šios kapavietės archeologinių tyrinėjimų darbai galimai bus pristabdyti“, – teigė savivaldybės atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)