Džiaugiasi patogia infrastruktūra

AB „Kauno grūdai“ Radviliškio elevatorių įsigijo 2017 metų pabaigoje.

Radviliškis yra strategiškai palankioje vietoje – tai Šiaurės Lietuvos centras, kur iki tol neturėjome nuosavų grūdų bei trąšų laikymo punktų. Šis elevatorius patrauklus dėl patogios infrastruktūros – dėl geležinkelio ir autotransporto prieigų, taip pat netoli ir Klaipėdos uostas. Mūsų tikslas – turėti ūkininkams patrauklų objektą tiek grūdų, tiek trąšų sandėliavimui, todėl iš esmės atnaujinome elevatorių“, – pasakoja „KG Group“ įmonių grupės, valdančios AB „Kauno grūdai“, valdybos pirmininkas Tautvydas Barštys.

Paslaugas teiks kompleksiškai

Kaip pažymi T. Barštys, elevatoriaus išskirtinumas – teikiamų paslaugų kompleksiškumas. Vienoje vietoje ūkininkai galės gauti visas norimas paslaugas: parduoti grūdus, įsigyti trąšų bei pesticidų, taip pat bus teikiamos agronomų konsultacijos.

„Bendradarbiavimas su Lietuvos ūkininkais yra mūsų veiklos pagrindas: iš jų superkame grūdus, iš kurių toliau vystoma mūsų produkcijos gamybos grandinė nuo lauko iki stalo. Atnaujinant Radviliškio elevatorių, ieškojome sprendimų, kurie ūkininkams supaprastintų procesus. Patogiau, kai kelios paslaugos gaunamos iš vienų rankų“, – sako T. Barštys.

Darbai prasidėjo praėjusiais metais

Dar praėjusiais metais teritorijoje įrengta nauja grūdų priėmimo aikštelė, o šių metų pradžioje pradėta paties elevatoriaus modernizacija. Įsigyta ir įrengta nauja technologinė įranga: grūdų transportavimo linijos, džiovykla, grūdų valymo įrenginiai.

Įrengta ir šiuolaikinė grūdų laboratorija, kurioje bus atliekami kokybės tyrimai. Atnaujintame elevatoriuje bus galima sandėliuoti 21 tūkstantį tonų grūdų.

Investicijos siekia 5 milijonus eurų

Elevatoriaus antžeminės aikštelės paruoštos birių fasuotų trąšų sandėliavimui, įrengti skystų trąšų rezervuarai bei pesticidų sandėlis. Skaičiuojama, kad bus galima sandėliuoti iki 10 tūkstančių tonų fasuotų birių trąšų, tuo tarpu rezervuarai talpins iki 2500 tonų skystų azotinių trąšų.

Atliekant atnaujinimo darbus, sutvarkyta ir aplinka – privažiavimo keliai, vagonų pakrovimo bei grūdų priėmimo vietos.

AB „Kauno grūdai“ bendros investicijos į Radviliškio elevatoriaus modernizaciją siekia 5 milijonus eurų.