„Šiaulių naktys“ vyks rugpjūčio 23-29 dienomis, pagrindine „Šiaulių naktų“ lokacija taps Zubovų rūmai. Čia rugpjūčio 24-29 dienomis rūmų erdvėse vyks socialinės-kūrybinės dirbtuvės „KILOWAC“, kuriose menininkai iš visos Lietuvos kurs šviečiančius objektus, kuriuos vėliau dovanos socialinėms įstaigoms. Šiemet dirbtuvėse kurs Mindaugas Juodis, Vaidas Žvirblis, Lina Šiškutė, Vida Juškaitė, Ričardas Peleckas, Aivaras Gontis, Daiga Alise Freimane, Linas Taraškevičius, Emilija Kasperavičiūtė, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Zubovų rūmuose bus galima išvysti ir Emilijos Kasperavičiūtės juvelyrikos parodą „Kasdienė duona“, Ievos Laskevičiūtės objekto instaliaciją „TARP“, Arūno ir Redos Uogintų projektą „Karantino Dienoraščiai“, vyks paskaitos. Čia bus pristatyta ir ypatinga meninė instaliacija su gyvūnų iškamšomis „Šaudykla“, kurioje lankytojai pasijus lyg medžiotojai.

Pernai didžiulio žiūrovų susidomėjimo sulaukęs „Naktų kins“ šiemet žada dar daugiau įspūdingų vakarų. Bendradarbiaujant su Šiaulių kino meno klubu, kaip ir pernai, pirmasis kino seansas vyks Šiaulių universiteto Botanikos sode. Čia bus rodomas filmas „Rūgštus miškas“ (režisierė – Rugilė Barzdžiukaitė). Kiti kino seansai vyks Šiaulių dramos teatro kieme. Šiauliečiai galės pamatyti ką tik kino ekranuose pasirodžiusį filmą „Olegas“, kurio garsu rūpinosi iš Šiaulių kilęs Vytis Puronas, taip pat filmą „Animus Animalis“ (režisierė – Aistė Žegulytė), Tado Vidmanto komediją „Trys milijonai eurų“, trumpametražių filmų programą „Trumpas kinas. Žiūrovų numylėtiniai“.

Organizatoriai žada ir įvairiose miesto vietose vyksiančių performansų – latvės Elizabetės Balčus performansą-koncertą vidiniame Šiaulių dramos teatro kieme, Ginto Gascevičiaus ir Vyčio Purono mušamųjų ir triukšmo performansą mažojoje Šiaulių dramos teatro salėje, VU kinetinės trupės spektaklį „Pačiam mylimiausiam sau“ bulvare.

„Šiaulių naktyse“ galite sudalyvauti profesoriaus Ričardo Garbačiausko aktų tapybos pradžiamokslyje Zubovų rūmuose, kuriame jis išdėstys pagrindinius aktų tapybos principus, o ir modelis bus ypatingas“ – pabrėžia R. Ruokis. Jis kviečia aktyviai dalyvauti „Šiaulių naktų“ paskyroje „Facebook“ paskelbtame Statybinio įdegio konkurse, nes prizas – net 100 eurų „Šiaulių naktų“ premija.

Taip pat organizatoriai kviečia aktyviai ir saugiai dalyvauti „Fotosesijoje stroikėje“, vyksiančioje ties Zubovų rūmais ir prie Povilo Višinskio paminklo. Fotografuojama bus ir ant žemės, ir iš drono, o visi norintys fotografuotis kviečiami ateiti vilkint statybininkų aprangą, galbūt šalmą ar atsinešti kokį statybinį įrankį. „Tokį momentą būtina įamžinti, juk „Statybininkų jubiliejus“, – sako R. Ruokis.

„Labai džiaugiamės „ŠAMA“ scena, kuri šiemet įsikurs ant Fotografijos muziejaus stogo. Skatiname ir palaikome jaunimą, muzikuoti norinčius entuziastus, būtent juos ir išvys žiūrovai: grupes „Penkios po penkių“, „The Phonic Strings“, „Poezijos medžiotojus“, Elzę Urbietytę, Gintarę Juknaitę, Dangę, Gabiją Lukreciją Petrauskaitę“, – kalba „Naktų“ organizatorė Diana Kuprytė.

Organizatoriai kviečia pirkti bilietus ir į mokamus „Šiaulių naktų“ renginius, nes jie tikrai verti dėmesio – Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis-koncertas „Graži ir ta galinga“, „Sarkazmo tyrimai“ bei knygos teatro spektaklis pagal šiaulietės Nijolės Koskienės knygą „Špylkos ir šlepetės“.

Naktinėtojų taip pat laukia naktinė „Portfolio Peržiūra“ su Virginijumi Kinčinaičiu, DJ festivalis „DJ konstrukcija“, išskirtinė Eugenijaus Barzdžiaus fotografijų paroda „LDPE (mažo tankio polietilenas)“, siuvimo dirbtuvės ir mados performansas „Naktinė stroikė“ , linijinių šokių klubo „Salida“ pasirodymai bulvare, Vyčio Purono projekto „Bleach Cult“ albumo pristatymas, aukštakulnių bėgimo varžybos, naktinis tinklinis.

„Šiaulių naktyse“ pernai vykusios dronų lenktynės patraukė jaunimo ir robotikos, inžinerijos entuziastų dėmesį, tad jos šiemet vyks net dvi dienas. Vyks parodomosios dronų programos ir dronų lentynės „Dronahell“, į kurias atvyks dalyviai ir iš Baltijos šalių. Varžybos vyks Didždvario gimnazijos stadione.

Kaip ir kasmet, pasirodys „Šiaulių naktų“ laikraštis „Pietinia momenc“. Laikraštį bus galima įsigyti „Šiaulių naktų“ štabe, jį gaus ir visi „Etaplius“ prenumeratoriai. Šiauliečiai galės dalyvauti įvairiose Šiaulių turizmo informacijos centro rengiamose ekskursijose, bendradarbiaujama ir su Šiaulių dailės galerijos organizuojamu medijų meno festivaliu „Enter“, Povilo Višinskio biblioteka, vyks naktinės kartingo varžybos, „Medūza“ renginiai.

Rugpjūčio 28-30 dienomis Zubovų rūmų kiemelyje vyks festivalis „Šiauliai Jazz“. Festivalis bus tikrai įvairus ir įdomus, sukviesiantis ne tik puikius džiazo kolektyvus iš Lietuvos ir Latvijos, bet ir džiazuojantį jaunimą – gros Tauragės ir Pasvalio jaunimo bigbendai.

„Šiauliai Jazz“ scenoje šiauliečiai išgirs „Keymono“, Dainiaus Pulausko grupę, „GIN‘GAS“, „Dargana“, Veroniką ChiChi, „Castor Stetson“, „Kozmik pacany“, Rūtą Mur, Leonardo Pilkausko projektą, latvius „Very Cool People“ ir kitus muzikantus. Šiemet ir vėl bus rengiama meistriškumo pamoka jaunimui. „Būtina ne tik muzikuoti, bet ir ugdyti jaunąją kartą. Kai į koncertą atvažiuoja tokio aukšto meistriškumo muzikantai, būtų tiesiog kvaila jų patirtimi nepasidalinti su jaunimu, šiemet patirtimi dalinsis Marius Aleksa (mušamieji) ir Gediminas Mačiulskis (perkusija)“, – nuomone dalinasi R. Ruokis.

„Šiaulių naktis“ kaip ir kasmet užbaigs šviečianti žmonių ir transporto priemonių eisena nuo Kaštonų alėjos iki Saulės laikrodžio aikštės.

Visuose „Šiaulių naktų“ renginiuose būtina dėvėti veido kaukę, laikytis saugaus 1 metro atstumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)