Nemokamai iš „Google Play“ arba „App Store“ persisiuntus šią išmaniąją programėlę bet kuriuo paros metu bus galima registruoti įvairius įvykius, pavyzdžiui, neišvežtas šiukšles, nuvirtusį medį, gatvių ir kelių priežiūros problemas, beglobių gyvūnų klausimus. O pranešimas apie tai iškart pasieks atsakingą specialistą. Pakruojo rajono savivaldybė, bendradarbiaudama su „NoteSpate“ kūrėjais, tampa viena pirmųjų šalyje, kurioje pradeda veikti tokia platforma, rašoma savivaldybės pranešime.

Vienas iš „NoteSpate“ kūrėjų Algimantas Greibus pasakoja, kad Pakruojo rajono savivaldybė šiam pilotiniam projektui pasirinkta kaip nedidelė, bet draugiška ir inovacijoms atvira visuomenė.

Pakruojis – labai jauki ir graži Lietuvos vieta, pritraukianti daugybę turistų. Tikimės, kad „NoteSpate“ padės Pakruojo gyventojams tvarkytis savo savivaldybėje dar geriau“, – pasakoja kūrėjas, pridurdamas, kad pati mobiliosios programėlės idėja kilo keliems didelės informacinių technologijų kompanijos darbuotojams, kurie nusprendė, kad reikia sukurti ne tai, ko prašo užsakovai, o tai, kas padėtų spręsti kasdienes jų pačių problemas.

Taip gimė idėja sukurti paprastą „įrankį“ telefone, kuris būtų puikiai suprantamas gyventojams, operatyviai perduotų informaciją. Paprastai tariant, problemą pamatęs gyventojas, tai gali iškart nufotografuoti ir nuotrauką, pagal pasirinktą kategoriją ir vietą, išsiųsti atsakingiems specialistams.

„NoteSpate“ – naujas projektas, tačiau jo kūrėjai jau pradėjo bendradarbiauti su Vyriausiąja rinkimų komisija, derybos vyksta ir su kitomis didelėmis savivaldybėmis ir kompanijomis.

Programėlės kūrėjai džiaugiasi, kad Pakruojo meras Saulius Margis „NoteSpate“ idėjai plačiai atvėrė duris.

„Kasdien gauname iš gyventojų pastebėjimų ir prašymų. Nors susisiekti galima įvairiais būdais – elektroniniu paštu, telefonu, ateinant į savivaldybę, žinant šiandienos technikos galimybes ir žmonių naudojimąsi išmaniaisiais įrenginiais, ilgai galvoti apie programėlę nereikėjo. Tai bus dar viena galimybė mums bendrauti su savo rajono žmonėmis, operatyviai matyti neišspręstas problemas, būti dar atviresniems ir dirbti šiuolaikiškai“, – sako meras S. Margis. Savivaldybės vadovas dėkoja iniciatyviems programuotojams, kurie idėjos pildymui pasirinko Pakruojo kraštą, taip ne tik į savivaldybės gyvenimą įnešdami naujausių technologijų, bet ir prisidėdami prie didesnio visuomenės įsitraukimo į problemų sprendimą.

Jau veikianti „NoteSpate“ programėlė leis Pakruojo savivaldybės gyventojams registruoti gatvių apšvietimo gedimus, eismo organizavimo problemas, remontuotinas gatves ir šaligatvius, nesutvarkytas komunalines atliekas, priežiūros besiprašančius pastatus, tvarkytinas vaikų žaidimų aikšteles, pastebėtus beglobius gyvūnus, aplinkos tvarkymo problemas. Vėliau, atsižvelgiant į gyventojų pastabas ir poreikius, programėlė bus tobulinama, šalinami netikslumai.

Nemokamai iš „GooglePlay“ arba „App Store“ programėlę gali persisiųsti kiekvienas, naudojantis išmanųjį įrenginį.

Artimiausiu metu su šia naujove bus supažindinti rajono seniūnaičiai ir bendruomenių pirmininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)