Renginio dalyvius sveikino ir apdovanojo krašto apsaugos ministras R. Karoblis. Minint NATO sukaktį ir demonstruojant šalių vienybę kartu su šiauliečiais ir miesto svečiais šiame bėgime dalyvavo ir daugiau nei pusšimtis Lietuvoje dislokuotų sąjungininkų pajėgų karių. Dalyvių nuotaiką užtikrino muzikos grupė „G&G Sindikatas“.

Taip pat renginio dalyviai galėjo apžiūrėti ir susipažinti su NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės ginkluote ir ekipuote: Vokietijos tanku „Leopard 2“, 36 tonas sveriančia ratine pėstininkų kovos mašina „Boxer“, šarvuotu žvalgybos automobiliu „Fenek“, pėstininkų kovos mašina „Marder“ ir kt., rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Pirmą kartą savo transportą ir ginkluotę renginyje pristatė ir Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgos. Be to, renginio metu buvo galimybė pamatyti Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų karinius orlaivius, NATO oro policijos misiją vykdantį Lenkijos karinių oro pajėgų naikintuvą F-16, susipažinti su Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų naudojama ginkluote, ekipuote, technika, taip pat užduoti rūpimus klausimus apie nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą.

„Runway Run 2019“ metu buvo renkamos lėšos Sužeistų karių asociacijai, kuri siekia padėti sužeistiems Lietuvos kariuomenės kariams įveikti traumų ir sužeidimų sukeltus pokyčius ir sudaryti sąlygas jiems kuo greičiau grįžti į įprastą gyvenimo ritmą. Surinktos lėšos bus perduotos šios asociacijos paramos fondą, iš kurio apmokamos išlaidos sužeistų karių reabilitacijai, medikamentams, prietaisams ir kitoms priemonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)