Ne tik miestą, bet ir visą kraštą reprezentuojanti šeimų šventė įspūdingą minią žmonių sukvietė jau aštuonioliktą kartą. Šventės sumanytojas ir globėjas Šiaulių vyskupas, Šiaulių miesto garbės pilietis Eugenijus Bartulis, kartu su kitais šalies vyskupais ir Šiaulių vyskupijos kunigais aukojo iškilmingas šventąsias Mišias. Liturginėje ceremonijoje giedojo Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis).

Viena svarbiausių šventės Šv. Mišių dalis – Santuokos sakramento atnaujinimas. Jaunos ir jau daug metų kartu gyvenančios sutuoktinių poros, vadovaujamos vyskupo, atnaujino vienas kitam duotą Santuokos priesaiką.

Į šventę susirinkusiomis šeimomis pasidžiaugė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. Šventės dalyvius sveikino Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė, kiti Seimo nariai.

Po šventųjų Mišių atiduota pagarba Lietuvos valstybės sukakčiai, specialią – 100-mečiui skirta programa „Taip niekas tavęs nemylės“, kurios autorius Vidmantas Bartulis, atliko Kauno valstybinis choras ir aktorius Dainius Svobonas. Pasakojimus, kuriuose atsispindėjo visas Lietuvos šimtmečio kelias, puikiai papildė gražiausios lietuviškos dainos.