Pasak Pakruojo rajono savivaldybės mero Sauliaus Margio, idėja vėl atkurti festivalį kilo dar prieš pandemiją, bet atėję neramūs laikai pakoregavo planus.

„Bet išlaukėme. Nusprendėme, kad šis ilgasis Joninių savaitgalis bus ta data, kai Pakruojyje lauksime gausybės svečių. Tikiu, kad ne tik žymių atlikėjų būrys, bet ir šiemet sumanytos naujovės bus priežastis atvykti į mūsų kraštą. Ką jau kalbėti apie visais žiedais pražydusį Pakruojo dvarą, juk festivalis vyks visai šalia jo“, – kalba meras.

Atnaujinamos Žiemgalos tradicijos

Pakruojo krašte iki šiol veikia ir savo gaminius visoje šalyje pardavinėja keli stambūs aludariai. Gilios ir maisto gamybos tradicijos – be jau žinomų mėsos gaminių, per kelis metus Pakruojis išgarsėjo ir šios srities naujovėmis – šakočiais bei rankų darbo šokolado gaminiais.

„Paragauti“ – viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl verta rinktis Žiemgalos kryptį. Čia savo skonius ras ir tie, kurie pasiilgę „kaip pas senelius kaime“, ir didžiausi gurmanai, kuriems bus atviras Pakruojo dvaro bravoras ir barono restoranas. Žinoma, festivalio metu į Pakruojį pakviesta dešimt kraftinio alaus meistrų, o „paragauti“ kvies ir šiupinio virimo čempionato dalyviai. Tai – dar viena festivalio naujovė. Į šiupinio virimo čempionatą kviečiami visi norintys – bendruomenės, nevyriausybinės organizacijos, įvairių įmonių ir įstaigų kolektyvai ir net draugų kompanijos. Nors registracija dar vyksta, norinčių dalyvauti sąrašas sparčiai pildosi, tad belieka laukti įdomiausių skonių.

Organizuojamas „Šiaurės Lietuvos maratonas“, populiarinamas diskgolfas

Festivalio organizatoriai pagalvojo ir apie sportą – organizuojamas pirmasis „Šiaurės Lietuvos maratonas“, išaugęs iš bėgimo „Pakruojo dvaro takais“. Nusprendę įveikti „Šiaurės Lietuvos maratoną“ turės kuo pasigrožėti – maršrutas prasidės nuo Kryžių kalno, o finišuos bėgikai jau Pakruojyje.

„Į maratoną kviečiame pajėgiausius šalies sportininkus, tačiau mažesnės ištvermės reikalaujančio sporto užsiėmimų bus ir Pakruojyje, čia kviečiame išbandyti vis dar naujovę, diskgolfo žaidimą. Tik neseniai mieste buvo atidarytas įdomus diskgolfo parkas“, – pasakoja prie festivalio organizavimo prisidedanti Pakruojo sporto centro direktorė Aušra Dvelienė.

Pasirodys muzikos atlikėjai, stebins oro balionų šou

Festivalio metu du vakarus iš eilės Pakruojį drebins atlikėjų bei grupių būrys: folkloro muzikos atstovai – „Nešpėtni bernai“ „Ašalia“, legendiniai atlikėjai – Egidijus Sipavičius, grupė „Vairas“, energingieji „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, koncertuos lietuviško roko siela Povilas Meškėla su grupe, garsūs atlikėjai – Vaidas Baumila, Monique su grupe, Gabrielė Vilkickytė, merginų grupė „Kristal“, „Baltos varnos“, Džilda ir Orestas Vaigauskai. Renginio vedėjas – kaimyninio Joniškėlio „siela“, dėdė Juzė (Viktoras Stanislovaitis). Akis bus verta pakelti ne tik į sceną, bet ir į dangų – čia bus surengtas karšto oro balionų šou.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją