Tačiau sužinoti, kiek miesto biudžetui kainuos pirkinys, dar negalima. Žemės vertę šiaurinėje „Ekrano“ marių pakrantėje turės įvertinti nepriklausomi turto vertintojai, po to vyks derybos su žemės savininkais, o Panevėžio politikai susirinkę dar turės pritarti, arba ne, šio žemės sklypo pirkimui.

Vertins žemės kainą

Panevėžio miesto savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vyriausioji specialistė Vitalija Baublienė naujienų portalui JP paaiškino, kodėl reikia pirkti šiaurinę „Ekrano“ marių pakrantę ir kokia laukia pirkimo procedūra.

„Panevėžio miesto savivaldybė įgyvendina projektą, pritaikant „Ekrano“ marių pakrantes aktyviam poilsiui, užimtumui ir vietinio verslo skatinimui. Šiuo metu tvarkoma pietinė marių pakrantė. Kadangi Panevėžio gamtiniai ištekliai yra riboti, o didžiausią trauką turi jau gyventojų pamėgta zona šiaurinėje „Ekrano“ marių pakrantėje, joje ir planuojama įrengti paplūdimį. Tačiau šis žemės sklypas – privati nuosavybė ir ją reikia išpirkti“, – pasakojo V. Baublienė ir tęsė:

„Minėto žemės sklypo išpirkimo iš privataus asmens, kurio negaliu nurodyti – asmens tapatybės apsauga, sudėtinga procedūra. Miesto taryba dabar tik pritarė žemės sklypo pirkimo procedūrai. Toliau seka kiti darbai. Turime įvertinti žemės sklypą. Tą padarys nepriklausomi vertintojai. Po to – derybos su žemės savininku, o paskui vėl teks teikti dokumentus Tarybai, kad pritartų galutiniam žemės pirkimui.“

Kurs vientisą teritoriją poilsiui

Pasak Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vyriausiosios specialistės V. Baublienės, pasirinktas žemės sklypas – panevėžiečių pamėgtas paplūdimys.

„Panevėžio miesto savivaldybės administracija eilę metų veda derybas su žemės savininkais dėl galimybės naudoti minimą žemės sklypą paplūdimiui. Kadangi Savivaldybė ketina sukurti vientisą, šiuolaikiškai sutvarkytą teritoriją, kuri apimtų pietinę ir šiaurinę „Ekrano“ marių pakrantes, pritaikyta visapusiškam gyventojų poilsio, kūno kultūros ir sporto, laisvalaikio praleidimui, todėl ir būtina įsigyti žemės sklypą“, – teigė V. Baublienė, o pasiteiravus, kiek galėtų kainuoti Savivaldybei toks pirkinys, atsakė:

„Neturėtų kainuoti daug. Manau, kad nesieks 70 tūkst. eurų.“

Darbai vyksta kitoje marių pusėje

Statybos bendrovė „JK ranga“ ir Panevėžio melioracija šiuo metu tvarko kitą „Ekrano“ marių pakrančių ruožą ir Panevėžio miesto savivaldybės projektų vadovas Tadas Stanikūnas naujienų portalui JP trumpai pristatė, kas yra daroma.

„Kadangi šioje vietoje darbai vyksta dviem etapais, šiai dienai įrengti takai, apšvietimas, kuris veikia jau nuo spalio pradžios. Todėl žmonės gali ir vėliau važinėtis dviračiais ar pasivaikščioti. Darbai vyksta abiejuose etapuose iškart ir tikimės visą teritoriją baigti įrengti kitų metų vasaros pradžiai. Beje, žiemą turi atsirasti tiltas, jungiantis asfalto dangos takus, o vėliau – terasa virš vandens“, – pasakojo T. Stanikūnas ir sakė, kad tiki, jog visa „Ekrano“ marių pakrantė bus mėgstama Panevėžio miesto gyventojų ir svečių.