Užfiksavo pirmą kartą

Medžiotojų klubo „Sartai“ narys Tomas Kundelis, kurio kamera užfiksavo neeilinius kadrus, pasakojo, kad per 16 metų neteko matyti nufilmuoti nieko panašaus. Gali būti, kad meška atklydo iš Latvijos miškų. Prieš pora metų toje pačioje vietoje pozavo penki vilkai, o į kadrą patenkantys šernai, danieliai, elniai, briedžiai – kasdienybė. „Nežinau, kodėl žvėrys čia lankosi, aplink tik nedidelis miškelis, turbūt yra kažkoks praėjimo takas. Pas mus meška tikrai neužsiliks, nes nėra didelių miško masyvų. Turbūt atsikėlė po žiemos miego ir nusprendė pasportuoti. Neįprastas reiškinys, mes net neturime variantų, kuri ji patraukė toliau“, – kalbėjo T. Kundelis.

Smaližiauja kapinėse

Medžiotojų klubo „Sartai“ vadovas Aidas Stainys sakė, kad meškų pėdsakai Rokiškio rajone nebe naujiena, anksčiau jie buvo pastebėti ties Suvainiškiu, Žiobiškiu. Žvėrys pavasarį klajoja, ieško teritorijų, kur apsistoti. Pašnekovas sakė, kad dėl plėšrūnams palankių sąlygų vilkų, lūšių, taip pat ir meškų populiacija Baltijos šalyse auga, tačiau Lietuvoje meškos – tik praeivės. Rokiškėnas ketvirtus metus važinėja į Estija medžioti meškų, ten jų populiacija klestinti, rudosios užsuka ir į žmonių kiemus.

Estai pasakojo nutikimus, kai meškos ateidavo pasmaližiauti ne tik prie avilių, bet ir į rusų kapines, kuriose pagal tradiciją mirusiųjų vėlėms paliekama saldumynų, gėrimų.