Gatvės remonto darbų pabaigos dar nesimato, o šalia Statybininkų gatvės esančių daugiabučių namų gyventojai jau skundžiasi – rekonstruojant didžiąją dalį gatvės nuimti visi šiukšlių konteineriai. Todėl tose vietose, kur anksčiau stovėjo buitinių atliekų konteineriai, pūpso nemenkos šiukšlių krūvos.

Kalti patys gyventojai

Bendrovės „Panevėžio specialus autotransportas“ Atliekų tvarkymo skyriaus viršininkė Judita Vingilytė, išklausiusi informaciją, naujienų portalui JP paaiškino:

„Niekas kitas tų šiukšlių krūvų nesukrovė. Patys gyventojai tą padarė. Jie iš įpročio meta šiukšles, kur anksčiau stovėjo konteineriai. Ir gyventojams, ir mums nelabai gražiai atrodo. Juolab kad Panevėžio atliekų tvarkymo taisyklės draudžia atliekas krauti šalia atliekų surinkimo konteinerių, o kur jų nėra – šiukšlinti draudžiama.“

Informacija pateikta

Pasak J. Vingilytės, uždarius Statybininkų gatvę, tose vietose, kur iki rekonstrukcijos stovėjo konteineriai, buvo pastatytos informacinės lentelės.

„Jose buvo nurodyta, kur yra pastatyti papildomi konteineriai. Tačiau po vienos paros tos lentelės buvo užkrautos nelegaliai suneštomis šiukšlėmis. Kadangi gatvė rekonstruojama, bendrovės transportas negali privažiuoti prie atliekų krūvų ir negali jų išvežti. Be to, visi gyventojai apie konteinerių nuėmimą buvo informuoti, net į pašto dėžutes skrajutes mėtėme“, – aiškino bendrovės Atliekų tvarkymo skyriaus viršininkė ir tvirtino, kad vos tik bus bent dalis Statybininkų gatvės suremontuota, šiukšlių konteineriai vėl atsiras senose vietose.

Tiki išauklėtais panevėžiečiais

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tomas Jukna, už ne vietoje padarytą šiukšlyną Statybininkų gatvėje, kaltina pačius gyventojus.

„Statybininkų gatvę remontuojama bus dar pakankamai ilgai. Berods iki kitų metų balandžio mėnesio. Gyventojai buvo perspėti, kad atliekų surinkimo konteineriai perkeliami į kitas vietas. Jos parinktos netoliese – už 100-150 metrų ir stovi Kosmonautų gatvėje. Žmonių sąžinės reikalas, kad ne vietoje meta šiukšles ir negali paėjėti papildomus keliasdešimt metrų. Žmonės teršia miestą, o paskui skundžiasi šiukšlinomis vietomis“, – kalbėjo valdininkas ir sakė tikįs, jog panevėžiečiai išsiauklės ir šiukšlių nevers ne vietose.

Gatvės rekonstrukcija

Statybininkų gatvėje bus keičiami 820 m gatvės pagrindai, klojama nauja asfalto danga, įrengtos eismo saugumo priemonės, atnaujinamos viešojo transporto stotelės (atsiras du dengti stikliniai paviljonai su suoliukais), apšvietimo, lietaus nuotekų tinklai, pėsčiųjų ir dviračių takai, mažoji architektūra.

Daugės automobilių stovėjimo vietų – jų numatyta įrengti 161. Bus šalinami ir atsodinami rangos darbams trukdantys medžiai.

Statybininkų gatvės rekonstrukciją atliks viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovės „Eurovia Lietuva“. Darbams atlikti iš valstybės investicijų programos ir miesto biudžeto skirta beveik 1,35 mln. eurų.