„Visi suprantame, kaip sunku dirbti, kai įstaiga neturi vadovo. Tačiau labai svarbi ir lopšelių-darželių bendruomenių pozicija – visi turime tikslą rasti bendrus sprendimus. Susitikimuose išgirdome bendruomenių siūlymą prieš reorganizuojant įstaigas dar kartą skelbti vadovų konkursus. Tikėkimės, kad šis kartas bus sėkmingas“, – sako mero pavaduotojas Deividas Labanavičius.

„Konkursai bus paskelbti, vos suderinsime datas su Nacionaline švietimo agentūra. Bendruomenės mus užtikrino, kad šįkart konkursai nebus bevaisiai – atsiras bent po vieną dalyvį. Tiesa, prieš dalyvaudami visi savo kompetencijas privalės pasitikrinti agentūroje“, – sako administracijos direktoriaus pavaduotojas Kazimieras Armonavičius.

Savivaldybė konkursus į lopšelių-darželių „Varpelis“, „Nykštukas“, „Pušynėlis“ direktorius organizuoja nuo 2018 m. gegužės. Nors jau buvo paskelbti 5 konkursai, nesulaukta nė vienos kandidatūros. Pareigomis nesusidomėjo nė vienas žmogus.

Šiuo metu Savivaldybė yra paskelbusi ir konkursus į kitų trijų ikimokyklinių įstaigų direktorius – lopšelių-darželių „Kastytis“, „Vaikystė“ ir „Jūratė“. Dviem pirmiesiems vadovų ieškoma nuo 2019 m. gegužės (paskelbtas antras konkursas), „Jūratei“ – nuo 2019 m. gruodžio.